Αμετάβλητα στο 1,5% τα επιτόκια της ΕΚΤ

Τελευταία ενημέρωση την 06 Οκτ 2011 — 23:49

Αμετάβλητα στο 1,5%, ως αναμενόταν, διατήρησε σήμερα τα επιτόκιά της Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, παρά τις πρόσφατες εκκλήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να προχωρήσει σε μείωση ώστε να τονωθεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στο Βερολίνο ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης θα παραμείνει αμετάβλητο στο 1,50%.

Την ίδια στιγμή, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο 2,25% και 0,75% αντιστοίχως.

Η ΕΚΤ έχει προβεί σε δύο αυξήσεις των επιτοκίων της, κατά 25 μονάδες βάσης την κάθε φορά, μέσα στο 2011 και ειδικότερα στις συνεδριάσεις του Ιουλίου και του Απριλίου.

Αυτή ήταν και η τελευταία συνεδρίαση που συμμετείχε ως πρόεδρος ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον οποίο θα διαδεχθεί ο Μάριο Ντράγκι.

www.tanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.