Αίτημα 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς Σταϊκούρα: Να καταθέσει στοιχεία για τα κόκκινα δάνεια

Την κατάθεση στοιχείων και εγγράφων που αφορούν το σύνολο των κόκκινων δανείων ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με αίτημά τους μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής τομεάρχης, Γιώργος Τσίπρας και ακόμα 30 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι βουλευτές ζητούν αναλυτική ενημέρωση για την κατηγοριοποίηση των δανείων, των ρυθμίσεων που έχουν γίνει και τη διάρκειά τους, τις ρευστοποιήσεις και τις διαγραφές ανά τύπο και ύψος υπολοίπου δανείου και κλάδο δραστηριότητας, αλλά και ανά εισοδηματική κατηγορία οφειλέτη.

«Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η οργανωμένη επιχειρηματικότητα έχουν αναδείξει τα σημεία αδιαφάνειας του σχεδίου Ηρακλής και της λειτουργίας των εξυπηρετητών, κάτι που αναγκάστηκε να παραδεχθεί πρόσφατα και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, σε συνέντευξή του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, η κριτική τους εστιάζει, επίσης, «στην έλλειψη σχεδίου δράσης τραπεζών και εξυπηρετητών, κάτι που αναμένεται να έχει αρνητικές κοινωνικές, οικονομικές και αναπτυξιακές επιπτώσεις, αλλά και στον κίνδυνο που θα προκύψει για χιλιάδες δανειολήπτες από την πλήρη άρση προστασίας της α’ κατοικίας και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών μετά ‪την 30η Απριλίου»‬.

Ακόμη, σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η οργανωμένη επιχειρηματικότητα «έχουν καυτηριάσει τη σπουδή της κυβέρνησης για συμμετοχή του Δημοσίου στο εν λόγω σχέδιο με 12 δισ. ευρώ από το “μαξιλάρι” (εγγυήσεις ή και μετρητά κατά ένα μέρος όπως λένε πρόσφατα δημοσιεύματα) χωρίς να υπάρχει καμία ανάληψη υποχρέωσης από την πλευρά των τραπεζών και των εξυπηρετητών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *