Ίλιγγος απο τα δάνεια των καναλιών – Κόλαφος για MEGA και ΣΚΑΙ

Ίλιγγο προκαλούν τα ποσά που έχουν λάβει ως δάνεια τα κανάλια, αφού από τη μέχρι τώρα εξέταση των στοιχείων που έχει στα χέρια της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αυτά αγγίζουν το ένα δις ευρώ και συγκεκριμένα ανέρχονται σε 964 εκατομμύρια.

Φαίνεται μάλιστα πως δύο από τα κανάλια, το MEGA και ο ΣΚΑΪ, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και δύσκολα θα αποφύγουν την παραπομπή στη Δικαιοσύνη, εφόσον βεβαίως συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έχει λάβει από την Τράπεζα της Ελλάδος πάνω από 60.000 σελίδες, ενώ συνεχώς στέλνονται και νέα στοιχεία, που καταφθάνουν στην Κεντρική Τράπεζα από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και τις τράπεζες. Όπως μάλιστα τονίζουν μέλη της Επιτροπής, είναι η πρώτη φορά που η Τράπεζα διαβιβάζει κάθε έγγραφο που έχει σχέση με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, των εκδοτικών συγκροτημάτων και των τηλεοπτικών σταθμών.

Το πόρισμα της Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων αναμενόταν να κατατεθεί μέχρι τις 18 Ιουνίου, φαίνεται ωστόσο ότι θα ζητηθεί παράταση, η οποία πάντως δεν θα ξεπερνά τον έναν μήνα.

Η ΝΔ πάντως πρόκειται να υποβάλει δικό της ξεχωριστό πόρισμα, πράγμα λογικό, αφού επί των δικών της ημερών έγινε το μεγάλο πάρτι. Λέγεται, μάλιστα, ότι δεν συζητά καν με την κυβερνητική πλευρά, ενώ είναι πολύ πιθανό και τα άλλα κόμματα να βγάλουν δικό τους πόρισμα, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κοινό.

Μετά την υποβολή των πορισμάτων τη σκυτάλη θα πάρει η Ολομέλεια της Βουλής και θα ακολουθήσει, ύστερα από συζήτηση, ψηφοφορία. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι βέβαιο ότι θα προτείνουν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που ανοίγει την πόρτα του δικαστηρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *