Ή ο Βενιζέλος τρελάθηκε ή πάμε για μεγάλο “κούρεμα”

Ή ο Βενιζέλος τρελάθηκε μετά τη στήριξη που του παρείχε ο Α. Λοβέρδος ή πράγματι θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές με το PSI. Διότι το πρακτορείο Reuters επικαλείται δηλώσεις του Έλληνα υπουργού ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα φτάσει το 70% επί της αξίας των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι ιδιώτες.

«Μιλάμε για ένα haircut επί της καθαρής παρούσας αξίας που θα ξεπερνά το 70%», φέρεται να δήλωσε ο Βενιζέλος, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Πρόκειται μία πολύ σοβαρή συζήτηση που βασίζεται σε νέα δεδομένα. Μιλάμε για ένα πολύ μεγαλύτερο PSI του αρχικού“, φέρεται να δήλωσε.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλάζει πλήρως τα δεδομένα. Κατ’ αρχάς θα συμφωνήσουν οι ιδιώτες επενδυτές σε τόσο μεγάλο κούρεμα ή πάμε για πιστωτικό γεγονός;

Επίσης, ποιο θα είναι το επιτόκιο; Διότι απ’ ότι μαθαίνουμε έχει κλείσει στο 3,5% με 3,6%. Είναι έτσι ή το μεγαλύτερο κούρεμα αλλάζει τα δεδομένα;

Και φυσικά τι γίνεται με το βρετανικό δίκαιο και τους άλλους όρους που βάζουν οι ξένοι. Διότι σίγουρα θα θέλουν να εξασφαλιστούν για τα ομόλογα που θα μείνουν.

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *