Έχετε… μήνυμα στον υπολογιστή σας από την Εφορία

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών για τα έσοδα και η Εφορία άρχισε να πιέζει τους φορολογούμενους να καταβάλουν το ποσό που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα. Η καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος ήταν 29 Ιουλίου και όσοι δεν πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους έλαβαν e-mail από την Εφορία

Σε e-mail που εστάλη στις 9 Αυγούστου, αναφέρονται τα εξής, όπως αναφέρει το «Βήμα»: «Αγαπητέ/ή κύριε/α, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε την 6/8/2016 στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΓΓΔΕ διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σας και σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή τους. Μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε για τα στοιχεία της οφειλής σας, να εκτυπώσετε την ταυτότητα οφειλής ΤΟ για την πληρωμή μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ και να υποβάλετε αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση.

Αν έχετε ήδη τακτοποιήσει τις οφειλές σας, μη λάβετε υπόψη σας το παρόν μήνυμα. Επίσης, αν έχετε την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις περιοχές που αναφέρονται στις ΠΟΛ 1110/2016 και ΠΟΛ 1120/2016 (που αφορούν σε καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 25/6/2016), μη λάβετε υπόψη σας το παρόν μήνυμα. Για να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνσή μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση: For_sym@gsis.gov.gr».

Είναι προφανές ότι το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να μη «χαθεί ο λογαριασμός» των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να πείσει τους φορολογουμένους που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να εξοφλήσουν την πρώτη δόση της Εφορίας να προβούν είτε σε άμεση εξόφληση είτε σε ρύθμιση. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα να προβλέψει εφόσον κάποιοι μπουν σε ρύθμιση το τι έχει λαμβάνειν ως το τέλος του έτους.

Επίσης είναι πολύ πιθανόν όσοι δεν έχουν μπορέσει ακόμη να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος να δυσκολευθούν να εξοφλήσουν και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ καθώς τα εκκαθαριστικά αναμένεται να αναρτηθούν στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και η πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

2 σχόλια σχετικά με το “Έχετε… μήνυμα στον υπολογιστή σας από την Εφορία”

  1. Απλά είναι απίθανοι. Κρίμα που τα e-mail τους καταλήγουν στα ανεπιθύμητα. Όσο μπορεί ο καθένας απλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *