«Έσπασαν» το φράγμα των 100.000 οι πλειστηριασμοί – «Ασπίδα προστασίας» ο νέος Φορέας Ακινήτων

Εντείνονται οι πιέσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, την ώρα που στα χέρια τραπεζών και funds είναι ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων, που μπορεί να υπερβαίνει και τις 300.000 ακίνητα.

Πιο επίκαιρο από ποτέ το θέμα «έναρξης» των πλειστηριασμών ή/και αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούν, με την κτηματαγορά να μελετά κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την ελεύθερη αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι ανηρτημένοι πλειστηριασμοί έχουν ξεπεράσει τις 100.000, ενώ 679 έρχονται την επόμενη εβδομάδα.

Όμως δεν είναι μόνο τράπεζες και funds που θέλουν να ανεβάσουν ταχύτητα στους πλειστηριασμούς, αλλά και οι δανειστές επαναφέρουν πλέον το ζήτημα.

Η κυβέρνηση την ίδια ώρα, προετοιμάζει – παρά τις πιέσεις των θεσμών για επιτάχυνση στο τεράστιο στοκ των προς εκποίηση ακινήτων που έχει περάσει στα χέρια των διαχειριστών κόκκινων δανείων – τη λειτουργία, «ασπίδα προστασίας» για χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, του νέου Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης ακινήτων. Ο νέος φορέας θα απορροφά χιλιάδες ακίνητα από πλειστηριασμούς τα οποία, υπό κανονικές συνθήκες, θα άλλαζαν χέρια. Αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Ας σημειωθεί πως στην παρούσα φάση οι πλειστηριασμοί που λαμβάνουν χώρα αφορούν μεγάλα έως πολύ μεγάλα ακίνητα.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ένα σχόλιο σχετικά με το “«Έσπασαν» το φράγμα των 100.000 οι πλειστηριασμοί – «Ασπίδα προστασίας» ο νέος Φορέας Ακινήτων”

  1. Παράθεμα: 1reading

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *