Έρευνα για το εάν οι εισπρακτικές εταιρείες χρεώνουν στους οφειλέτες τα τηλεφωνήματα

Έρευνα για το ενδεχόμενο οι εισπρακτικές εταιρείες να χρεώνουν στους οφειλέτες τα τηλεφωνήματα (που δεν φημίζονται για το ευγενές περιεχόμενό τους) που τους κάνουν, διενεργεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μετά από καταγγελία που δέχθηκε.

Όπως προειδοποιεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθανάσιος Σκορδάς, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, εφόσον προκύψουν αποδεικτικά στοιχεία για παράβαση των διατάξεων του νόμου που ρυθμίζει τη λειτουργία των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, τότε θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά για την ανεξέλεγκτη δράση των εισπρακτικών εταιρειών, στην οποία επικαλούνταν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εισπρακτικές εταιρείες χρεώνουν τις τηλεφωνικές κλήσεις στον κατά περίπτωση οφειλέτη μέσω του λογαριασμού του, της πιστωτικής κάρτας ή του δανείου.

news.in.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Έρευνα για το εάν οι εισπρακτικές εταιρείες χρεώνουν στους οφειλέτες τα τηλεφωνήματα”

  1. Θυμάμαι τον καιρό που τούς πλήρωνα, Π.Χριστού ,η δόση του δανείου ανέβαινε κατά 10 – 15 ευρώ . Ηταν πάγια τακτική τους . Όποιος το έπαιρνε χαμπάρι και αντιδρούσε και μπορούσε να βρεί άκρη υποθέτω λογικά θα αφαιρούσαν(;) το ποσό από την ελάχιστη καταβολή. Εγώ δεν το κυνήγησα . Τους έγραψα τελικά στα “φρύδια μου ” μην πληρώνοντας όχι μόνο τις δόσεις του δανείου αλλά και το ποσό- νταβατζιλίκι που αντιστοιχούσε στο κόστος των σφαιρών του εξάσφαιρού τους ή το κόστος των εικονικών εκτελέσεων-“ενημερώσεων”.

    Αυτό θα πεί επιχειρηματικότητα !
    Φτού να μη σας ματιάξω , τρεντο-ντυμένοι πουσταράδες !
    (Του ιδιωτικού τομέα , τίγκα στην αξιοκρατία και στον τίμιο ιδρώτα) 

  2. ΙΣΧΥΕΙ. ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ Η ΑΛΦΑ ΜΕ THN DEBT MANAGEMENT SOLUTIONS (DEMAN) ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΑΛΛΗΛΟΧΡΕΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΡΗΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ (ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΣΕΙ ΗΤΑΝ 9,5 ΕΥΡΩ). ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ, ΩΣΤΟΣΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ!  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ  ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΩ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ, ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΧΡΕΩΣΑΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΟΜΙΜΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΟΜΑ) ΛΟΓΩ ΑΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΘΕΩΡΗΣΑ ΟΤΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 22 ΕΥΩΡ ΓΙΑ 5ΜΗΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΚ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 76 ΕΥΡΩ ΠΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΒΑΣΕΙ ΟΡΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ ΡΗΤΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΧΡΕΩΣΗ! ΑΣΦΑΛΩΣ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΣΕΛΟΝΟΜΟ (ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΑ), ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΑΝΑΚΟΠΗ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΠ!
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *