«Έξοδος από το ευρώ; Ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο»

 Ως ένα «ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι ο γερμανός υπουργός οικονομικών είπε την αλήθεια στο Τόκιο όπου τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε. Είπε αυτό που φωνάζουμε ότι δεν μπορεί να φύγει μια χώρα από το ευρώ. Αυτό που κατανοούν φοιτητές στα πρώτα έτη των σπουδών τους δεν μπορούμε να το καταλάβουμε; Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως δεν αποτελεί στόχος ή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος από το ευρώ και σημείωσε: «Τα στελέχη μας λένε αυτονόητα πράγματα, αν μας ζητήσουν να ζούμε με 200 ευρώ δεν έχει σημασία αν το νόμισμα θα είναι ευρώ. Έχουμε στόχο μέσα από παρουσία μας στην ευρωζώνη να σώσουμε την κοινωνία και την πορεία της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και έκανε λόγο για διαπλοκή και είπε ότι «αν το 1821 είχαμε ΜΜΕ να εκβιάζουν για την επανάσταση, τότε οι οπλαρχηγοί θα μένανε χωρίς λαό».

Σημείωσε ακόμη πως «η τρικομματική κοινοπραξία που βρίσκεται υπό κατάρρευση θα καταρρεύσει. Και τότε θα πρέπει να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου υγιείς δυνάμεις».

Επίσης επιτέθηκε στον Ευ. Βενιζέλος για το λίστα Λαγκάρντ και επεσήμανε ότι «εγώ με το 27% δεν γνωρίζω ποιοι είναι στη λίστα, όμως το γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια και τώρα το έμαθε και ολόκληρη η κυβέρνηση».

«Θα εισπραχθεί έστω και ένα ευρώ από τις λίστες μέχρι να φέρουν αυτά τα κατάπτυστα μέτρα στη Βουλή;» αναρωτήθηκε και είπε ότι σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα πρέπει να ξανακριθεί από το λαό.

Σημείωσε ακόμη ότι ο ίδιος δεν έχει εμπειρία, όμως είπε ότι αυτοί που έχουν εμπειρία μας οδήγησαν εδώ και τόνισε ότι ο ίδιος είναι καθαρός.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *