Άκυρες οι κατασχέσεις από ΟΑΕΕ – Δικαστική απόφαση ανατρέπει τα δεδομένα, τι πρέπει να κάνετε

Σε μπελάδες μπαίνει ο ΟΑΕΕ καθώς δημιουργείται πρόβλημα λόγω ακυρότητας των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του ταμείου και τη δέσμευση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σε απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, το Πρωτοδικείο Πειραιά αποφαίνεται ότι οι κατασχέσεις αυτές είναι άκυρες, επειδή δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και τις ισχύουσες διατάξεις.

Το δικαστήριο ακύρωσε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων εμπόρου οφειλέτη του ΟΑΕΕ, επειδή πριν από την κατάσχεση δεν του κοινοποιήθηκε ειδοποίηση για καταλογισμό οφειλών και λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικά και φοροτεχνικά γραφεία που χειρίζονται τέτοιες υποθέσεις, τέτοιες ειδοποιήσεις δεν έχει αποστείλει ο ΟΑΕΕ σε οφειλέτες του – ούτε σε εκείνους σε βάρος των οποίων έλαβε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, προχωρώντας σε κατασχέσεις και δέσμευση λογαριασμών.

Όποιοι λοιπόν έχουν υποστεί κατάσχεση-δέσμευση λογαριασμών ή έχει κινηθεί σε βάρος τους σχετική διαδικασία, μπορούν να προσφύγουν και να ζητήσουν ακύρωση.

Ο ΕΦΚΑ στον οποίο έχει ενσωματωθεί πλέον ο ΟΑΕΕ, θα λάβει ασφαλώς υπόψη τη δικαστική απόφαση και θα αλλάξει τις διαδικασίες στο κυνήγι των οφειλετών, ώστε να τηρούνται οι διατάξεις του νόμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *