Άδειο 1 στα 4 καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Δραματική είναι η κατάσταση, που επικρατεί στην αγορά εμπορικών ακινήτων στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Υπό το βάρος συνθηκών απόλυτης έλλειψης ρευστότητας, οι επιχειρήσεις – μικρομεσαίες και μεγαλύτερες – εγκαταλείπουν το κέντρο της Αθήνας, και ιδιαίτερα τα σημεία – φιλέτα, όπου τα ενοίκια είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ακινήτου του Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων, που δημοσίευσε χθες το 24h.gr, στο Σύνταγμα, που μισθώθηκε με κούρεμα 43%.
Σύμφωνα με στοιχεία από μεγάλα μεσιτικά γραφεία, 1 στα 4 καταστήματα τον περασμένο Αύγουστο ήταν κλειστά στο κέντρο της Αθήνας, από 1 στα 5 ένα χρόνο πριν. Η κατάσταση εκτιμάται πως, στην αρχή της χρονιάς έχει επιδεινωθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Savills Plc, τα μεγαλύτερα ποσοστά «εγκατάλειψης» ακινήτων σε ακριβές περιοχές έχουν οδηγήσει σε μέση πτώση 15% μέσα σε ένα χρόνο.
Πάντως, τα ίδια γραφεία εκτιμούν πως, όσο θα συνεχίζεται η «εκκένωση» σημείων-φιλέτων, τόσο οι μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες λιανικής θα εμφανίζονται και θα τα νοικιάζουν σε τόσο χαμηλές τιμές, που – πριν από λίγα χρόνια – ουδείς θα φανταζόταν. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα ακινήτου στην Ερμού που νοικιάστηκε με μείωση στο μίσθωμα 43%!
Νεκτάριος Β. Νώτης
24h NewsRoom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *