Φόρος 20% στα ενοίκια και για τον φτωχό και για αυτόν που έχει 3 πολυκατοικίες

250% παραπάνω φόρο θα πληρώσουν όσοι έχουν εισοδήματα μέχρι 16.000 ευρώ.

Αναλυτικά παραδείγματα.

Ο φόρος 20% στα ενοίκια που προτείνει το ΔΝΤ θα επιβαρύνει περισσότερο τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και θα ωφελήσει τους έχοντες και κατέχοντες.

Οπως δήλωσε στο Newsit ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης “η φορολογηση των ακινήτων και δη των μισθωμάτων με συντελεστή 20% θα πλήξει σε κάθε περίπτωση όλους τουςχαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους
μικροεπιτηδευματίες που έχουν εισοδήματα από 16.000 και κάτω διότι σε αυτές τις περιπτώσεις η επιβάρυνση που θα έχουν θα ειναι της τάξης του 200% με 250%.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ
Εάν ένας φορολογούμενος έχει μοναδικό εισόδημα 12.000 από τα ενοίκια που εισπράττει ο φόρος που πληρώνει σήμερα είναι 700 ευρώ, ο φόρος που θα πληρώσει με συντελεστή 20% θα είναι 2.400 ευρώ, άρα υπάρχει επιβάρυνση 1700 ευρώ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ
Εάν έχουμε έναν φορολογούμενο που έχει εισοδήματα 60.000 ευρώ ο φόρος με βάση την κλίμακα είναι 16.420 ευρώ, ο φόρος που θα προκύψει με το 20% ειναι 12.000 ευρώ, άρα είναι οφελειμένος κατά 4.420 ευρώ.

“Σε κάθε περίπτωση ευνοούνται οι έχοντες υψηλά εισοδήματα και στέλνουν στα τάρταρα όλους αυτούς που δεν έχουν να βιοποριστούν” λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Μουζάκης και συνεχίζει ” είναι τουλάχιστον άδικο για να μη χρησιμοποίησω κάποια άλλη έκφραση. Οσο μεγαλύτερα εισοδήματα έχεις τόσο ευνοικότερη ειναι αυτη η προοπτική. Σκεφτείτε έναν που πλήρωνε 45% φόρο να πληρώνει 20%, σημαίνει πως κερδίζει το 50% του φόρου που πλήρωνε”.

newsit.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Φόρος 20% στα ενοίκια και για τον φτωχό και για αυτόν που έχει 3 πολυκατοικίες”

  1. Ορίστε! Δεν πρόλαβα να εκφράσω απορία και αμέσως βρέθηκε κάποιος να μου τη λύσει, με το παραπάνω άρθρο.

  2. Ναι αλλά ο νόμος νόμος Δεν διαχωρίζει φτωχούς και πλούσιους η Δημοκρατία,  μην ξεχνάμε ότι είναι πιο πολλοί αυτοί που έχουν 2 σπιτάκια από αυτούς που έχουν 1-3 πολυκατοικίες
     Στη δημοκρατία  στην αγάπη και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *