ΥΠΟΙΚ: Είτε χρωστάς 500 ευρώ είτε 5.000.000 ευρώ σε ληξιπρόθεσμα η πίεση από τις εισπρακτικές εταιρίες να τα εξοφλήσεις θα είναι η ίδια! – Λάθος επιλογή η μη διάκριση μεταξύ μικρών και μεγάλων οφειλετών

Καμία διάκριση μεταξύ μικρών και μεγάλων οφειλετών δεν θα κάνουν οι ελεγκτικές εταιρίες και τα δικηγορικά γραφεία κατά το έργο είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, η νεοσυσταθείσα Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης δεν θα χειρίζεται μόνο υποθέσεις είσπραξης οφειλών άνω των 5 εκατ. ευρώ, αλλά και πολύ μικρότερων χρεών.
Τίθεται δε ως ελάχιστος αριθμός υποθέσεων, οι 1.500 ανά εξάμηνο. Συνεπώς, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ακόμα και με μικρές οφειλές θα δέχονται τις οχλήσεις των δικηγόρων και των ελεγκτικών εταιρειών.
Η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης σε συνεργασία με τις ιδιωτικές εταιρείες θα χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, δηλαδή από κατασχέσεις μέχρι αυτόφωρη διαδικασία, προκειμένου να πετύχουν το στόχο της είσπραξης της οφειλής.
Το πι σημαντικό όμως είναι ότι ακόμα κι αν οι οφειλέτες μειώνουν το χρέος τους θα παραμένουν στο στόχαστρο της Μονάδας ως «ομάδα υψηλού κινδύνου» για 2 χρόνια ακόμα.
Σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που σήμερα φθάνουν τα 42 δις. ευρώ έχει ανατεθεί σε 40 ιδιωτικά γραφεία με εξάμηνες συμβάσεις, οι οποίες θα συνάπτονται από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών, όπου έχουν βεβαιωθεί οι ληξιπρόθεσμες ανείσπρακτες οφειλές. Οι ιδιώτες έχουν την εντολή να εντοπίζουν περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, όπως :
1. Ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στη φορολογική αρχή ή δεν έχουν μεταγραφεί.
2. Απαιτήσεις στα χέρια τρίτων και ειδικά περιουσιακά στοιχεία.
3. Περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν.
4. Περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από τρίτους με χρηματικούς πόρους του υπόχρεου.
5. Τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Μαρτίου λήγει και η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών μέχρι 10.000 ευρώ φυσικών προσώπων και μέχρι 75.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα.
Με την υποβολή της αίτησης συνυποβάλλονται, κατά περίπτωση, οι φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας 3ετίας, τελευταία εκκαθαριστική ΦΠΑ και οριστική ΦΜΥ, περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και προσωρινές ΦΜΥ, δήλωση ακινήτων Ε9, επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν ζημιά τελευταίας 2ετίας,επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν καταστροφή αγαθών ή περιουσιακών στοιχείων, δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν βαριά ασθένεια του οφειλέτη ή μέλους της οικογένειας, βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ, καθώς και στοιχεία διακοπής λειτουργίας επιχείρησης.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

4 σχόλια σχετικά με το “ΥΠΟΙΚ: Είτε χρωστάς 500 ευρώ είτε 5.000.000 ευρώ σε ληξιπρόθεσμα η πίεση από τις εισπρακτικές εταιρίες να τα εξοφλήσεις θα είναι η ίδια! – Λάθος επιλογή η μη διάκριση μεταξύ μικρών και μεγάλων οφειλετών”

  1. Αυτά λέγαμε και θα συνεχίσουμε να λέμε. όλοι θα πρέπει να εξοφλήσουμε διαφορετικά θα μας ζαλίζουν οι νταβατζήδες… να σωθεί η χώρα όσοι έχουν άλλη άποψη δεν χωρούν στη χώρα πάνω αλλά από κάτω. Ο κ. Λονδρέζος θα μπορούσε να κάνει ρύθμιση σε όσους σκοπεύουν να αυτοκτονήσουν να τους πάρει τα όργανα και να ανάλογα να σβήσει μέρος του χρέους τους, εγώ πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να πάρουν και τέτοια μέτρα που είναι για την ανόρθωση της οικονομίας.
     

  2.  Καλά , το εξωτερικό που κολλάει ?ονειρεύονται ?τι τους κάνει να νομίζουν ότι μπορούν να βάλουν ΄χερι στην περιουσία κάποιου που ανήκει σε νομικό δίκαιο άλλου κράτους.. Εϊναι όλοι τους για φτύσιμο και ένα μηδενικό περαν των συνόρων του Ελλαδιστάν…. Τό άλλο με τον ΤΟΤΟ , το ξέρετε ?
     Δεν θέλουμε άλλη ανόρθωση οικονομίας υπό τέτοιους όρουςνα καταρευσουν όλα αύριο αν γίνεται.

  3. Μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα γίνουν εκλογές. Ας προσέξουμε λιγάκι ποιούς θα επιλέξουμε να μας υπηρετήσουν, να μας εκπροσωπήσουν και να αγωνιστούν για τα συμφέροντα μας, γιατί πλέον τα λάθη πονάνε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *