Τσίπρας:Κλέβουν 20δις από τα ταμεία και τις εισφορές μας! (..για να δώσουν 30 δις στις Τράπεζες! Οι Προδότες είχαν τουλάχιστον ντροπή, δεν πανηγύριζαν!)

Τελευταία ενημέρωση την 21 Φεβ 2012 — 14:16

Λαύρος ο Τσίπρας κατά της Χούντας και των Δημοσιογραφικών λακέδων!

«Το νέο μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί νόμοι που θα συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση περιέχουν πρωτοφανείς περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις» αναφέρει σε ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισημαίνει ότι: «Αναμένεται μία ακόμη ανατροπή των ορίων συνταξιοδότησης, ενώ το σχεδιαζόμενο κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία σε απώλειες ύψους 20 δις ευρώ, μιας και όχι μόνο δεν υπάρχει πρόνοια για την προστασία τους, αλλά συνειδητά απαξιώνονται και υπονομεύονται. Επί της ουσίας οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα, τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται στη διάλυση, αφού οι εισφορές που θα μειωθούν και η εκρηκτική άνοδος της ανεργίας καθιστούν τη βιωσιμότητά τους αδύνατη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ρωτά τον πρωθυπουργό, γιατί δεν ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατευθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να μην υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις; Βάσει ποιών αναλογιστικών μελετών αποφασίστηκε σε συνεργασία με την τρόικα η μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις; Εκτιμά πως οι συνταξιούχοι μπορούν να επιβιώσουν με συντάξεις που έχουν αγοραστική δύναμη της δεκαετίας του 1960; Και γιατί δεν αναζητήθηκαν εναλλακτικοί πόροι χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος ώστε να αποτραπούν οι δραματικές μειώσεις στις συντάξεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.