Τράπεζες – Η Blackrock θέλει να κάνει έλεγχο ξανά

Αίτημα για την ανανέωση της έκθεσης που πρόσφατα παρέδωσε στην Τράπεζα της Ελλάδας αναφορικά με την κατάσταση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος φέρεται να κατέθεσε η αμερικανική εταιρεία Blackrock.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί κατέληξαν οριστικά στο συμπέρασμα ότι η κίνηση αυτή είναι επιβεβλημένη από τη στιγμή που τα στοιχεία τα οποία χρησιμοποίησαν για να καταλήξουν στη διατύπωση των συμπερασμάτων της έκθεσης ήταν μάλλον πεπαλαιωμένα, αφού ανάγονται στο περασμένο φθινόπωρο. Από τότε έως σήμερα, όπως εκτιμούν, έχει μεσολαβήσει πολύ μεγάλο διάστημα, το οποίο ήταν ικανό να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα τους.

Συν τοις άλλοις, κοινή είναι η αίσθηση στους κόλπους της Blackrock ότι πολλά στοιχεία δεν δόθηκαν στους ελεγκτές της κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και αυτό είχαν τη δυνατότητα να το διαπιστώσουν συγκρίνοντας τώρα επιμέρους δείκτες μεταξύ των τραπεζών που ελέγχθησαν. Για όλους αυτούς τους λόγους – και για μερικούς ακόμα- η Blackrock φέρεται να απευθύνθηκε στην ΤτΕ και να της ζήτησε την άδεια για ένα update. Προς το παρόν, ωστόσο, είναι άγνωστο τι απάντηση της δόθηκε σε αυτό το αίτημα, που ενδιαφέρει πολλούς.

www.greekmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *