Το φάντασμα της χρεοκοπίας πλανάται πάνω από την Ελλάδα

Ορατός είναι ακόμα ο κίνδυνος χρεοκοπίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της JP Morgan, ενώ οι αναλυτές κάνουν λόγο για αυξημένη αναξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού συστήματος, μετά και την απόφαση αναβολής του Εurogroup.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το στέλεχος της JP Mοrgan Νίκολα Μάι, κάποιες χώρες της ευρωζώνης φαίνεται να εξετάζουν θετικά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

“Κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση. Αυτό θα αύξανε δραματικά τις πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη”, σημειώνει το στέλεχος του χρηματοπιστωτικού οίκου.

Και συνέχισε: “Κατά τη γνώμη μας αυτή, η εξέλιξη θα δημιουργούσε περιπλοκές, όχι μόνο για την ίδια την Ελλάδα, αλλά για όλη τη ζώνη του ευρώ, προκαλώντας αμφιβολίες για τη συνοχή της υπόλοιπης ευρωζώνης”.

Και κατέληξε: “Η κυβέρνηση της Γερμανίας αντέκρουσε τις εικοτολογίες που τη θέλουν να θεωρεί αναπότρεπτη και αποδεκτή ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας”, ενώ την ίδια σύμφωνα με τους Financial Times, ήδη εκφράζονται νομικές αμφιβολίες για τις πιθανότητες επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, στο πλαίσιο του συμφωνηθέντος PSI.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *