Το κίνημα της φτηνής πατάτας

Η πρωτοβουλία των εθελοντών από την Πιερία, που έστησαν στο διαδίκτυο μανάβικο, πουλώντας πατάτες κάτω από το μισό της τιμής, που διατίθενται στη λιανική, δείχνει πολλά για την ελληνική πραγματικότητα και την απουσία του κράτους εκεί, όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη παρουσίας του.

Δείχνει κατ΄ αρχάς πως το κράτος έχει επιλέξει – άγνωστο(;) για ποιο λόγο – να μην κάνει τίποτα για κάτι, το οποίο συζητάμε εδώ και χρόνια ότι συμβαίνει στην αγορά… δηλαδή, για τις τεράστιες διαφορές στις τιμές από τον παραγωγό μέχρι τον καταναλωτή, ειδικά στα οπωροκηπευτικά.

Δείχνει ότι οι Έλληνες δεν είχαν καταναλωτική συνείδηση καθ΄ όλη τη διάρκεια των περασμένων χρόνων, και αναγκάστηκαν να την αποκτήσουν τώρα, που τα εισοδήματα μειώνονται και οι τιμές πολλών προϊόντων δεν υποχωρούν.

Δείχνει πως κάποιοι παραμένουν κολλημένοι στις συντεχνιακές τους λογικές, αρνούμενοι – ακόμη και τώρα – να πουν «Συγνώμη» στους καταναλωτές για πρακτικές, στις οποίες έχουν υπάρξει συνένοχοι. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη θέση του ιδιοκτήτη supermarket από τη Βόρεια Ελλάδα, που παρακολούθησα το πρωί στα τηλεοπτικά παράθυρα, ότι ήδη όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου του έχουν ρίξει σημαντικά τις τιμές. Τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον διαψεύδουν.

Όσο για τους χονδρέμπορους… σιγή ιχθύος !

Το «κίνημα της φτηνής πατάτας», όπως θα μπορούσαμε να το αποκαλουμε από εδώ και στο εξής, απειλεί ότι θα επεκταθεί και στο ρύζι και σε άλλα προϊόντα.

Εμείς δεν έχουμε παρά να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

www.24h.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Το κίνημα της φτηνής πατάτας”

  1. Καλησπέρα!

    Μία σε βάθος εισαγγελική έρευνα, για την ταυτότητα των χονδρεμπόρων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, αλλά ΚΑΙ των ιδιοκτητών ακινήτων που μισθώνει το Δημόσιο (ενώ έχει δικά του ακίνητα σε αχρηστία!!!), θα ΦΩΤΙΣΕΙ το σκοτάδι …. χεχεχε.

    Παράδειγμα, στη γειτονική Ιταλία, τη διακίνηση ελαιολάδου (λέγεται) ότι την ελέγχει η … μαφία!
    Μπαααααα, δεν το πιστεύω …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *