Τα ΜΑΤ τρέμουν τη βροχή

Μπορεί να μοιάζει αστείο όμως τα ΜΑΤ και οι επικεφαλής τους αυτό που φοβούνται περισσότερο από όλα σήμερα κατά τη διάρκεια των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων έξω από τη Βουλή είναι η… βροχή!

Ο λόγος είναι απλός. Δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δακρυγόνα και τα υπόλοιπα χημικά όπως θέλουν αφού δεν θα είναι τόσο δραστικά όπως όταν δεν υπάρχει βροχή και έντονη υγρασία. Τα χημικά μόλις βγαίνουν από τα όπλα τους θα «πέφτουν» στη γη και δεν θα διαλύονται στον αέρα με τις γνωστές ασφυκτικές συνέπειες για όλους.

Έτσι το μεγάλο «πλεονέκτημά» τους απέναντι στην οργή του κόσμου θα ακυρωθεί. Και βέβαια μόνον η βία των γκλομπς και των ασπίδων δεν είναι αρκετά για να ανακόψουν το λαϊκό ποτάμι. «Ελπίζουμε ότι η βροχή θα κάνει τον κόσμο να μην κατεβεί οπότε οι λίγοι είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμοι» ακούστηκε να λέει αξιωματικός των ΜΑΤ χθες το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά στοιχεία πάντως από το μεσημέρι και μετά αναμένεται, κάποιες στιγμές ισχυρή βροχή στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος ενώ και μέχρι το βράδυ, τουλάχιστον θα ψιχαλίζει. Αυτό σημαίνει πως αν ο κόσμος συγκεντρωθεί πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ανακοπεί σε περίπτωση που η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου!

Όπως προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία γύρω στις δύο μετά το μεσημέρι – όταν δηλαδή θα ξεκινά η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής – προβλέπεται έντονη βροχή με υγρασία που θα φτάνει το 70% και θερμοκρασία γύρω τους 14ο Κελσίου.

Στις 8 το βράδυ προβλέπεται ασθενής βροχή αλλά η υγρασία θα φτάνει στο 85% – όσο περνά η ώρα θα αυξάνεται – και η θερμοκρασία στους 12ο Κελσίου. Την ώρα της ψηφοφορίας- γύρω στα μεσάνυχτα δηλαδή – προβλέπεται και πάλι έντονη βροχόπτωση.

Σε ό,τι εξάλλου αγορά τη διεύθυνση του ανέμου η οποία δεν θα ξεπεράσει τα 4 μποφόρ αυτή θα είναι νοτιοανατολική, δηλαδή θα φυσάει από την πλευρά της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας προς το Σύνταγμα.

Αυτό το τελευταίο στοιχείο έχει τη χρησιμότητά του διότι σε περίπτωση που είναι εφικτό τα ΜΑΤ – ακολουθώντας την πρακτική και προηγούμενων διαδηλώσεων για να αδειάσουν από κόσμο τον Άγνωστο Στρατιώτη – θα ρίξουν από εκείνη την πλευρά δακρυγόνα και χημικά ώστε ο αέρας να τα μεταφέρει προς το χώρο του μνημείου, να δημιουργηθεί ασφυκτική ατμόσφαιρα και να αναγκαστούν οι πολίτες να υποχωρήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *