Συγκλονιστική ομιλία βουλευτή το 1987, μας θυμίζει δορυφόρους

Για να καταλάβουμε όλοι πως τίποτα δεν έγινε τυχαία. Ότι όλα έγιναν βάσει προμελετημένου σχεδίου. Ότι αποτελούν τον απόλυτο ορισμό της εσχάτης προδοσίας.
Το πιο συγκλονιστικό είναι η ημερομηνία της ομιλίας στη βουλή, στις 6 Απριλίου 1987 (πρακτικά της βουλής). 25 χρόνια πριν!!! Ο πατριώτης βουλευτής είναι ο Κουτσογιάννης του Πασοκ (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) ο οποίος το 1994 διέκοψε κάθε σχέση με το κόμμα και απεσύρθη από την ενεργό πολιτική.

Λόγω συντομίας χρόνου σας μεταφέρω περιληπτικά κάποια αποσπάσματα της ομιλίας του και το 8 σας το μεταφέρω αυτούσιο.

1. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 οι Αμερικανοί ολοκλήρωσαν τις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο και επεσήμαναν με τους ορυφόρους τα ακριβή σημεία.

2. Τα συμπεράσματα ήταν ότι υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και σύμφωνα με τη τις διεθνείς συνθήκες τα κοιτάσματα αυτά είναι ελληνικά. Στη συνέχεια έδωσαν αυτούς τους χάρτες στους Τούρκους οι οποίοι τους δημοσίευσαν ως δικούς τους. Ξέρουμε ότι οι Τούρκοι δεν είχαν δυνατότητες να βρουν πετρέλαια, ούτε φυσικά να φτιάξουν χάρτες. Η συνέχεια γνωστή. Οι Αμερικανοί πάντα υποστηρίζουν τις διεκδικήσεις της Τουρκίας.

3. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκαναν, με την άντληση των κοιτασμάτων απ’ τους ίδιους τους Έλληνες, Θα προέκυπτε ισχυροποίηση της Ελλάδας, οικονομική, πολιτική και στρατιωτική.

4. Αυτή η ισχυροποίηση θα οδηγούσε σε μείωση ή εξάλειψη της επιρροής των Αμερικανών στη χώρα μας με μακροπρόθεσμη ζημία για τα πολιτικο-στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

5. ‘Ολες οι ενέργειες των Τούρκων από δω και πέρα, θα έχουν ως αίτιο τους πιο πάνω λόγους. Δεν θα υπάρχουν καλές προθέσεις, διάλογος και τα σχετικά. Εμείς πρέπει να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση των πετρελαίων, σύμφωνα με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τα γενικότερα συμφέροντα της χώρας.

6. Χρειάζεται επαγρύπνηση απ’ όλους. Ένοπλες δυνάμεις, διεθνή ερείσματα, διπλωματική επίθεση, ομοψυχία, αποφασιστικότητα και ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα και λεπτοί χειρισμοί.

7. Υπάρχει περίπτωση σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας; Ποιούς συμφέρει;

8. (αυτούσιο)

Πότε θα γίνει αυτό; Όταν η χώρα η δική μας θα βρεθεί σε κάποιο είδος διάλυσης, σε ακυβερνησία, σε οικονομική ή άλλη κρίση, σε παράλυση θα έλεγα, όπως έγινε δηλαδή στην περίπτωση του “Αττίλα”, τότε θα γίνει αυτή η επίθεση… Τότε μόνο. Όταν η δική μας χώρα βρεθεί σε κατάσταση παράλυσης θα μπορέσουν αυτοί να επέμβουν, σε λίγες μέρες να πετύχουν αυτά που έχουν σχεδιάσει με τα γνωστά διχοτομικά σενάρια του Αιγαίου. Και τότε, βέβαια, θα το έχουν επιτύχει αυτό χωρίς πόλεμο. Και για να το πετύχουν αυτό, θα πρέπει να έχουν προωθήσει εδώ στην κυβέρνηση(!!), σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις, δικούς τους ανθρώπους και να φθάσουν, βέβαια, τη χώρα στην κατάσταση που ανέφερα… .

Γιάννης Κουτσογιάννης
ομιλία στη βουλή 6/4/1987

ΥΓ. Σας θυμίζουν τίποτα οι φυτευτοί Παπαδήμος (αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, μέλος της trilateral commission), Παπακωνσταντίνου (ΟΟΣΑ), Γεωργίου (αναπληρωτής προϊστάμενος ΔΝΤ), Χριστοδούλου (σκληρά εργαζόμενος στη Goldman Sachs, και J.P Morgan) σε συνδυασμό με τα εγχώρια καμάρια μας;

Κερασμένοι για όλους τους Έλληνες. Στην υγειά μας!!

Αναγνώστρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *