Στο πειθαρχικό η ανακρίτρια που “εξαφάνισε” επί 9 μήνες τη δικογραφία για το κύκλωμα Μυκόνου

Για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα ελέγχεται πλέον η πρωτόδικη ανακρίτρια που φέρεται να ‘εξαφάνισε’ επί 9 μήνες τη δικογραφία-φωτιά για τα κυκλώματα των Κυκλάδων τα οποία κρατούσαν επί σειρά ετών στα συρτάρια πρόστιμα που φέρονται να αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις κυρίως στη Μύκονο. Η συγκεκριμένη πρωτοδίκης που υπηρετεί πλέον σε κεντρικό πρωτοδικείο, παραπέμπεται στο Πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Εφετείου Πειραιώς λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην εκτέλεση των καθηκόντων της καθώς φέρεται επί 9 μήνες να μην προχώρησε σε καμία ανακριτική πράξη, παρά το γεγονός ότι αυτές, λόγω ακριβώς της σπουδαιότητάς τους, ήταν κατεπείγουσες.

Η πρωτοδίκης επί 9 μήνες, σύμφωνα με την πειθαρχική αγωγή που ασκήθηκε εναντίον της:

α) δεν απέστειλε κλήσεις για εξέταση μαρτύρων,

β) δεν παρήγγειλε τη διενέργεια λογιστικής πραγματογνωμοσύνης, λόγω της φύσης των αδικημάτων,

γ) δεν έκανε καμία προεργασία για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τις καταγγελλόμενες πολεοδομικές παραβάσεις και

δ) το κυριότερο δεν διέταξε άρση του τραπεζικού απορρήτου των κατηγορουμένων.

«Οι προβαλλόμενοι λόγοι από την άνω Τακτική Ανακρίτρια για την παντελή έλλειψη κίνησης των παραπάνω δικογραφιών, όπως η ενασχόλησή της με άλλες εκκρεμείς ανακριτικές δικογραφίες και η εισαγωγή τους στο ανακριτικό γραφείο ελάχιστο, κατά την άποψή της, χρόνο πριν λήξει η θητεία της στην ανάκριση, δεν μπορούν να αποτελέσουν ευπρόσωπο δικαιολογητικό λόγο για την χαρακτηριστική καθυστέρηση, η οποία είχε αντίκτυπο στη λειτουργία της Δικαιοσύνης γενικότερα και μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί σε έλλειψη ενδιαφέροντος και επιμέλειας για την κίνηση και περαίωση των εν λόγω δικογραφιών, μολονότι αυτές είχαν εισαχθεί ως κατεπείγουσες, ενόψει και του ότι, εκτός των άλλων, αφορούσαν αδικήματα, ο χρόνος τέλεσης των οποίων ανάγεται στο απώτερο διάστημα από το μήνα Ιανουάριο 2003 και εφεξής, εκτεινόμενες σε βάθος μια περίπου επταετίας. Η καθυστέρηση αυτή στην εκτέλεση των καθηκόντων της κρίνεται αδικαιολόγητη και οφείλεται σε βαριά αμέλεια της εγκαλουμένης, η οποία με την προεκτεθείσα υπηρεσιακή της συμπεριφορά, που είναι ασυμβίβαστη προς το αξίωμα της, θίγει το κύρος της, καθώς και το κύρος της Δικαιοσύνης», αναφέρεται στο κείμενο της πειθαρχικής αγωγής.

Σημειώνεται ότι, την υπόθεση χειρίζεται πλέον εφέτης ειδική ανακρίτρια ύστερα από σχετική παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε προς την Ολομέλεια του Εφετείου Αιγαίου. Τη σύγκληση της Ολομέλειας είχε ζητήσει ο κ. Τέντες λόγω της σοβαρότητας και πολυπλοκότητας της υπόθεσης και κυρίως λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που είχε επέλθει στο στάδιο της ανάκρισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις δύο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για την υπόθεση, μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων (πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχείων κ.λπ.) κατέβαλε από 15.000-20.000 ευρώ στους εμπλεκομένους για να σώσουν τις αυθαίρετες κατασκευές τους, αφού η πολεοδομία με τη σειρά της θα βεβαίωνε ότι έχουν κατεδαφιστεί.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., το σύνολο των προστίμων που δεν εισπράχτηκαν ποτέ, με βασική δικαιολογία την άδεια εγκυμοσύνης μιας υπαλλήλου της Πολεοδομίας Σύρου αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

www.capital.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Στο πειθαρχικό η ανακρίτρια που “εξαφάνισε” επί 9 μήνες τη δικογραφία για το κύκλωμα Μυκόνου”

 1. Ποιος ξέρει τι λάδωμα έπεσε.

  Μετά σου λένε δικαιοσύνη και κολοκύθια.

  Ρε η διαφθορά έχει αγγίξει τους πάντες.

 2. Διαφθορα και δικαιοσυνη δεν μπορουν να συνυπαρξουν ψηλε.
  Και επειδη η διαφθορα εχει επιβληθει σ’ αυτο το κρατος απο τη γεννηση του ακομα … αυτο που λεμε “δικαιοσυνη” στην Ελλαδα ειναι μια παρωδια με πρωταγωνιστες τους δικαστες.
  Βεβαια υπαρχουν και ελαχιστες εξαιρεσεις δικαστων οπως ο Αρειοπαγιτης που εξεδωσε την 1219.
  Το θεμα ειναι οτι αν καποιος θελει να ζησει αξιοπρεπως σ’ αυτη τη χωρα απο ‘δω και περα … τοτε θα πρεπει να πολεμησει για την ανατροπη ολης αυτης της συσωρευμενης σαπιλας.
   

 3. Υπάρχει και για αυτούς σκοινί και 100 ακατονόμαστοι στο Γουδί χωράνε… ο πατέρας δύο κόρες έκανε η μία ήταν η δημοκρατία και η άλλη η δικαιοσύνη, αν και είχε αρχές όταν τις πάντρεψε με τους πολιτικούς αυτοί τις κατάντησαν κόρνες…
   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *