Σκάει η βόμβα των νοσοκομείων

Στα χέρια του Ανδρέα Λοβέρδου ετοιμάζεται να σκάσει η βόμβα του συστήματος υγείας καθώς οι προμηθευτές απειλούν πλέον με εμπάργκο τα δημόσια νοσοκομεία καθώς δεν πληρώνονται. Η κίνηση θα στοχεύει μόνο στα νοσοκομεία που δεν πληρώνουν, αλλά δείχνει ότι το υπουργείο Υγείας έχει κλείσει τις στρόφιγγες.

Οι προμηθευτές, ως αντίδραση αλλά και ως μέσο πίεσης αποφάσισαν να σταματήσουν την αποστολή υλικών προς τα νοσοκομεία – κακοπληρωτές, ως μια πρώτη κίνηση. Έτσι, με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, οι πρόεδροι των συλλόγων ΣΕΠ, ΠΑΣΥΠΟΥ και ΠΑΣΥΠΙΕ κοινοποιούν την πρόθεσή τους να σταματήσουν από τις 9 Ιανουαρίου τις προμήθειες προς τα νοσοκομεία Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» , Π.Γ.Ν. «Αττικόν», Π.Γ.Ν. «Αλεξανδρούπολης», Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», Π.Γ.Ν. «Λάρισας» και «Κωνσταντοπούλειο», Γ.Ν.Ν. Ιωνίας «Η Αγία Όλγα».

Ειδικότερα, προειδοποιούν ότι, σε περίπτωση που μέχρι το τέλος του χρόνου δεν αποπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές, θα αναγκαστούν σε πρώτη φάση, να διακόψουν την επί πιστώσει τροφοδοσία των νοσοκομείων, τα οποία είναι μακράν τα πιο ασυνεπή.

Επίσης, σε άλλη επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι προμηθευτές απευθύνουν έκκληση, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εξοφλήσεις και σημειώνουν πως τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής των τεράστιων χρεών τους προς τους προμηθευτές από το 2006, αλλά και παλαιότερα.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *