Ρεύμα τέλος! – Στα πρόθυρα κατάρρευσης το δίκτυο!

Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, προσδιόρισε με σημερινή ανακοίνωση την έλλειψη παραγωγής στα 3 GW και δήλωσε ότι τίθεται από σήμερα σε κατάσταση συναγερμού. Τα προβλήματα επάρκειας προέκυψαν από τον συνδυασμό:

– Της παύσης των εξαγωγών ρεύματος από τη Βουλγαρία (την περασμένη Παρασκευή) και τα Σκόπια (τη Δευτέρα) προς την Ελλάδα.

– Της περιορισμένης λειτουργίας των υδροηλεκτρικών, προκειμένου να διαφυλαχθούν υδάτινα αποθέματα, που είναι ήδη χαμηλά, για το καλοκαίρι.

– Των προβλημάτων στην τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο από τον αγωγό μέσω Τουρκίας. Ο Διαχειριστής του Συστήματος Φυσικού Αερίου κάλεσε ήδη τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο να περιορίσουν την κατανάλωση (κάτι που έχει επιπτώσεις στην παραγωγή ρεύματος) έως ότου φθάσουν στη Ρεβυθούσα δύο φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

– Των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη χώρα με αποτέλεσμα την αυξημένη ζήτηση ρεύματος για θέρμανση, καθώς πολλοί καταναλωτές έχουν στραφεί σε σόμπες και κλιματιστικά λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου θέρμανσης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *