Ρεκόρ ανεργίας στην Ελλάδα με το ποσοστό να αγγίζει το 19,9%

Τελευταία ενημέρωση την 01 Μαρ 2012 — 14:18

Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat ανακοίνωσε σήμερα ότι το επίπεδο της ανεργίας ανήλθε στο 10,7% του ενεργού πληθυσμού, ήτοι στο υψηλότερο ιστορικά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurostat, 16,92 εκατ. άνθρωποι ήσαν στην ανεργία τον Ιανουάριο, ήτοι κατά 185.000 περισσότεροι έναντι του προηγουμένου ημερολογιακά μηνός.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τη δημιουργία της ευρωζώνης έως σήμερα και υπερβαίνει τις προβλέψεις αναλυτών, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones Newswires, σύμφωνα με τις οποίες το επίπεδο της ανεργίας θα διαμορφωνόταν σε 10,4% τον Ιανουάριο.

Πρόκειται επίσης, για τον ένατο κατά σειρά μήνα στη διάρκεια του οποίου η ανεργία διαμορφώνεται σε επίπεδα υψηλότερα του 10%, ενώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ο αριθμός των ανέργων είναι 1,221 εκ. ανθρώπους υψηλότερος.

Στην Ισπανία η ανεργία διαμορφώνεται στο επίπεδο του 23,3%, στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία σε 14,8%, στην Ελλάδα σε 19,9% και στην Ιταλία σε 9,2%.

24h NewsRoom

2 σχόλια σχετικά με το “Ρεκόρ ανεργίας στην Ελλάδα με το ποσοστό να αγγίζει το 19,9%”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.