Ράιχενμπαχ: «Οι Ελληνες έφθασαν στα όρια αυτού που μπορεί να αντέξει άνθρωπος»

Τελευταία ενημέρωση την 19 Μαρ 2012 — 12:17

«Στα όρια αυτού που είναι σε θέση να αντέξουν οι άνθρωποι» έφθασε η Ελλάδα, επισημαίνει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Ο κ. Ράιχενμπαχ αναφέρει ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στον έλεγχο του προϋπολογισμού και υποστηρίζει ότι «για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης εποπτεία επί των δημοσίων δαπανών, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο».

Δυσοίωνες ωστόσο είναι οι προβλέψεις του κοινοτικού αξιωματούχου για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2012, ο οποίος εκτιμά ότι δεν θα επαναληφθεί η επιτυχία του 2011 και αποδίδει την πτώση, τόσο στο κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα έναντι των Γερμανών, όσο και στην εξομάλυνση της κατάστασης στις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Ο κ. Ράιχενμπαχ δεν φαίνεται πάντως να ανησυχεί για το ενδεχόμενο, το αποτέλεσμα των εκλογών να θέσει σε κίνδυνο το πρόγραμμα σταθεροποίησης στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί πιθανό να συνεχίσουν να βρίσκονται στην εξουσία τα κόμματα που έχουν συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως τονίζει, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας. Δεν παραλείπει όμως να προειδοποιήσει ότι “δεν πρέπει να μειωθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια”.

www.ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.