Πώς οι ξένες κυβερνήσεις θα πάρουν τα σπίτια μας!

Οι ξένες κυβερνήσεις, και όχι οι κομμουνιστές, θα μας πάρουν τα σπίτια! Θα μπορούσε να ήταν σύνθημα της Αριστεράς, σαν αυτά τα εμφυλιοπολεμικά της Δεξιάς, αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Είναι ο κίνδυνος μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τα σπίτια των Ελλήνων να καταλήξουν ως περιουσία σε ξένες κυβερνήσεις!

Ιδού πώς λειτουργεί το σύστημα: οι τράπεζες προχωρούν στην ανακεφαλαιοποίησή τους και εντάσσονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με την ένταξη των τραπεζών στο ΤΧΣ όλες οι περιουσιακές αξίες των τραπεζών, τα λεγόμενα assets, περιέρχονται στο ΤΧΣ, δηλαδή στο κράτος (απαραίτητη διευκρίνιση: στα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και τα δάνεια και οι υποθήκες πάνω στα δάνεια). Ταυτόχρονα όμως τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών περιέρχονται πια, εκτός από το ΤΧΣ, και στη δικαιοδοσία του αγγλικού δικαίου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.

Πρακτικά αυτό στην περίπτωση των στεγαστικών δανείων σημαίνει ότι θα μπορούν οι δανειστές να πάρουν στην ιδιοκτησία τους τα σπίτια, εφόσον δεν εξυπηρετείται το δάνειο. Θα βοηθήσει σε αυτό και η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, που μεθοδεύεται να γίνει τον Δεκέμβριο.

Και γιατί λέμε ότι τα σπίτια θα τα πάρουν οι ξένες κυβερνήσεις; Διότι οι δανειστές πλέον είναι οι ξένες κυβερνήσεις!

anti-ntp.blogspot.com

9 σχόλια σχετικά με το “Πώς οι ξένες κυβερνήσεις θα πάρουν τα σπίτια μας!”

 1. Οι ξένες κυβερνήσεις  θα αντιμετωπίσουν ότι και οι Οθωμανοί φίλοι τους το 1821.

  «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

  Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

 2. Οπως εχω ξαναπει, μια πρακτικη λυση στο προβλημα μας ειναι να στειλουμε 250 ανδρες των Ειδικων Δυναμεων στην Ελβετια και να ανατιναξουν ολα τα υπογεια των τραπεζων τους με οτι εχει εκει μεσα.
  Η τραπεζες της Ελβετιας αυτη τη στιγμη φιλοξενουν 6 τρις δολλαρια απο “offshore funds”.
  Αιντε στον αγυριστο λοιπον κλεπταποδοχοι και κλεφτες ολοι μαζι.
   

 3. Με λένε Θόδωρο και είμαι γενεόδωρος !
  Με λένε Κουλάρα και είμαι κιμπάρα !
  Με λένε Κωστάκη-παιδάκι και παρά το μέγεθος δίνω και εγώ . Επίσης η αδελφούλα μου η πιπίτσα ειναι χουβαρντού.

  Ολοι εμείς , κατοικούμε αυτό το μέρος που πάντα είχε παράδοση στη φιλοξενία . Ξένιος Ζευς !
  Μόνο που τώρα αν κάποιος έρθει απρόσκλητος , πρωτού μπει στο σπίτι , του δίνουμε τα ζουβάχια μας στο χέρι .
  Πως λέμε “με το κλειδί στο χέρι” ;
  Ε ! κάτι τέτοιο !

   

 4. Την καλησπέρα μου σε όλες και όλους!

  Θα ήθελα να επισημάνω, ότι αυτή η ιστορία με τα σπίτια των Ελλήνων ιδιωτών που θα τα πάρει η Τρόϊκα, έχει καταντήσει τουλάχιστον … φαιδρή! Θυμίζει παιχνίδι βόλεϋ, όπου ο τρομολάγνος πετάει τη “μπάλα” στον κινδυνολόγο, ο κινδυνολόγος στον ημιμαθή, και αυτός πίσω στον τρομολάγνο. Επιβεβαιωμένα, ο πλέον επικίνδυνος από τους τρεις είναι ο ημιμαθής, … ακόμα και από κάποιον που έχει πλήρη άγνοια. Αυτό συμβαίνει διότι ο ημιμαθής, κατέχοντας τη μισή αλήθεια όπως λέει και η ετυμολογία της λέξης, σκεπάζει με το μανδύα της επιχειρηματολογίας, το άλλο μισό της … ασχετοσύνης του. Έτσι γίνεται πειστικός, πιστευτός και κυρίως … παραπλανητικός ….

  Ιδού και η απόδειξη από το ίδιο το κείμενο του άρθρου,

  “Ιδού πώς λειτουργεί το σύστημα: οι τράπεζες προχωρούν στην ανακεφαλαιοποίησή τους και εντάσσονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με την ένταξη των τραπεζών στο ΤΧΣ όλες οι περιουσιακές αξίες των τραπεζών, τα λεγόμενα assets, περιέρχονται στο ΤΧΣ, δηλαδή στο κράτος (απαραίτητη διευκρίνιση: στα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και τα δάνεια και οι υποθήκες πάνω στα δάνεια). Ταυτόχρονα όμως τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών περιέρχονται πια, εκτός από το ΤΧΣ, και στη δικαιοδοσία του αγγλικού δικαίου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.”

  Στο απλό κείμενο διατυπώνεται η αλήθεια και η πραγματικότητα. Ως αναγνώστης λοιπόν, πείθεσαι από το μανδύα της εγκυρότητας και γνώσης που έχει ενδυθεί ο αρθρογράφος, και πλέον είσαι έτοιμος να “καταπιείς” στο όνομα της εγκυρότητάς του (τού αρθρογράφου), την οποιαδήποτε άσχετη μπαρούφα …, όπως αυτή που διατυπώνεται στο υπογραμμισμένο κείμενο!

  Εξηγούμαι, ο πολίτης Χ υπογράφει μία δανειακή σύμβαση με την τράπεζα Ψ, προσημειώνοντας το ακίνητό του. Όσο πληρώνει το δάνειο του ο πολίτης Χ, τού είναι αδιάφορο και χωρίς συνέπειες το ποιός έχει την “κυριότητα” του δανείου του, και βέβαια η τράπεζα Ψ είναι περιχαρής για τη συνεπή αποπληρωμή. Όταν πάψει να το πληρώνει λόγω αδυναμίας, ο οποιοσδήποτε “κύριος” τού δανείου εκδίδει ΔΠ και απαιτεί τα λεφτά του. Το λόγο έχουν τα δικαστήρια, που αναγράφονται στην ιδιωτική σύμβαση …. Εάν η σύμβαση “χτυπηθεί” νομικά -λόγω νομικών ατελειών και παρανομιών της- από τον δανειολήπτη, η τράπεζα Ψ δε μπορεί να πλειστηριάσει το ακίνητο, ας έχει την κυριότητά του και … η Ελισάβετ της Αγγλίας!
  Εάν ο δανειολήπτης χάσει το δικαστήριο, το ακίνητο πλειστηριάζεται είτε το έχει η τράπεζα Ψ, είτε η Ελισάβετ. Δεν έχει απολύτως καμία σημασία! Είναι χαμένο έτσι κι αλλιώς ….

  Επομένως, εάν το ακίνητο δεν περιέλθει πρώτα στην πλήρη κατοχή και νομή -έπειτα από τους σχετικούς δικαστικούς αγώνες- της τράπεζας Ψ, ή της Ελισάβετ της Αγγλίας, δεν υπάγεται σε κανένα ξένο δίκαιο, σε καμία κρατική δανειακή σύμβαση, και κυρίως ΚΑΝΕΝΑ PSI!

  Η κινδυνολογία, η τρομολαγνία, και η ημιμάθεια, παρακάμπτουν και εξαφανίζουν ως άλλη γομολάστιχα, εν ριπή οφθαλμού, πλήθος ενδιάμεσων κρίσιμων μεταβλητών και παραμέτρων, και συνδέουν με ερασιτεχνικό, ισοπεδωτικό και άκομψο τρόπο, ένα ιδιωτικό δάνειο με μία κρατική συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων ….

  Είμαι σκύλος, και όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω … ελέφαντας!

   1. Επειδή κάτι δεν πήγε καλά κατά την ανάρτηση, όταν γράφω υπογραμμισμένο κείμενο, εννοώ αυτό,

    “Ταυτόχρονα όμως τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών περιέρχονται πια, εκτός από το ΤΧΣ, και στη δικαιοδοσία του αγγλικού δικαίου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.””

     1. Τα σέβη μου αγαπητή, και την καληνύχτα μου ταυτόχρονα, λόγω μεγάλης εξωτερικής πίεσης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *