Πώς να ζήσετε με 6.000 ευρώ το χρόνο στην Ελλάδα

Η μείωση των μισθών στην Ελλάδα κατά το 2010 και το 2011 ήταν η μεγαλύτερη διεθνώς και δυστυχώς τόσο η Τρόικα, όσο η κυβέρνηση αλλά και διεθνείς τράπεζες προβλέπουν περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τελικά, ο βασικός μισθός στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει μέχρι και στα 550 ευρώ το μήνα στον ιδιωτικό τομέα ενώ με το επίδομα ανεργίας κοντά στα 400 ευρώ, την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ και την part time εργασία να γίνεται η νέα full time εργασία, αξίζει κανείς να δει πώς μπορεί κάποιος να επιβιώσει στην Ελλάδα του μέλλοντος (ή του παρόντος) με εισόδημα 500 ευρώ το μήνα.

Τα μεγαλύτερα έξοδα είναι το κόστος του ενοικίου ή ενός στεγαστικού δανείου αλλά πλέον και τα έξοδα συντήρησης ενός σπιτιού αφού το πετρέλαιο, το ρεύμα και οι ειδικοί φόροι έχουν απογειωθεί στα ύψη προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές της χώρας. Όλα τα παραπάνω κοστίζουν τουλάχιστον 350 ευρώ το μήνα και έτσι απομένουν στην καλύτερη περίπτωση απομένουμε μόνο 200 ευρώ για τροφή, έξοδα μετακίνησης, τηλεπικοινωνίας και προσωπικά έξοδα, δηλαδή λιγότερο από 7 ευρώ την ημέρα.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να περικόψουμε τα έξοδα κατοικίας και ο καλύτερος τρόπος γι' αυτό είναι να αγοράσουμε ένα τροχόσπιτο (μεταχειρισμένα ακόμη και με 700 ευρώ). Στη συνέχεια και αν δεν έχουμε ήδη, αγοράζουμε ένα μικρό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (με λίγο ψάξιμο και 1500 ευρώ βρίσκουμε που κάνει τη δουλειά) έναν φορητό υπολογιστή (ένας καλός πλέον και με 300 ευρώ) κάνουμε μία γρήγορη σύνδεση στο ιντερνετ με στικάκι (ακόμη καλύτερα παρκάρουμε σε σημεία με δωρεάν wi fi ιντερνέτ), προσθέτουμε ένα συνδρομητικό online πακέτο που να μας παρέχει και κανάλια τηλεόρασης (ταινίες, αθλητικά, όλα τα βασικά κανάλια κλπ) και μαζί με αυτό και το κινητό μας για να πετύχουμε την καλύτερη τιμή (περίπου 60 ευρώ το μήνα όλα μαζί).

Τώρα έχουμε το δικό μας αυτοκίνητο, σπίτι, συνδρομητική τηλεόραση, χωρίς ενοίκιο, κοινόχρηστα, φόρους, ηλεκτρικό, πετρέλαιο, δημοτικά τέλη και ούτω καθεξής. Μας απομένουν, λοιπόν, περίπου 490 ευρώ το μήνα για να καλύψουμε το φαγητό, τα προσωπικά μας έξοδα και τα έξοδα μετακίνησης. Με 80 ευρώ την εβδομάδα στο σούπερ μάρκετ για φαγητό (μια χαρά) μας μένουν 170 ευρώ το μήνα για άλλα προσωπικά έξοδα και μετακινήσεις (ασφάλεια και φόρο αυτοκινήτου λιγότερο από 0,8 ευρώ την ημέρα).

Ειδικά μάλιστα το καλοκαίρι, μπορούμε να μετακινηθούμε σε ένα παραθαλάσσιο μέρος και να έχουμε και το εξοχικό μας!

XrimaNews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *