Πρόταση νόμου από ΔΗΣΥ για μείωση των βουλευτών σε 200

Πρόταση νόμου για τη μείωση των βουλευτών σε 200 κατέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές που στηρίζουν το κόμμα της Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Κοντογιάννης και Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «είναι επιβεβλημένη η μείωση του αριθμού των βουλευτών, από την επιτακτική ανάγκη εξοικονόμησης των δαπανών λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της χώρας, με αντίστοιχη διάσωση ή περιορισμό των μειώσεων στις συντάξεις και τα στοιχειώδη επιδόματα για τους ασθενέστερους πολίτες της χώρας».

Επισημαίνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι βουλευτές δεν μπορεί να είναι λιγότεροι από 200 στο σύνολο, αλλά ούτε και περισσότεροι από 300, ενώ ο αριθμός τους ορίζεται με νόμο.

www.voria.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Πρόταση νόμου από ΔΗΣΥ για μείωση των βουλευτών σε 200”

  1. Αυτές είναι πούστικες και αντιδημοκρατικές προτάσεις, που αποσκοπούν στη συγκέντρωση της εξουσίας.

    Αν η δικαιολογία είναι η οικονομία, τότε αντί να μειώσεις κατά 1/3 τον αριθμό των βουλευτών, μπορείς ωραιότατα να μειώσεις κατά το 1/3 τις απολαβές των υπαρχόντων βουλευτών.

    Και για όσους δεν κατάλαβαν το σκεπτικό, όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των βουλευτών, τόσο μεγαλύτερη αξία έχει η ψήφος του καθενός και πολύ πιο εύκολα ελέγχεις διαρροές ψήφων μέσα στη Βουλή.

    Φανταστείτε σε ένα ακραίο παράδειγμα, να είχαμε μόνο τρεις βουλευτές (για οικονομία) και να ήταν οι Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης. Δε σας λέω τίποτα άλλο, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *