“Προσποιούμαστε την Υπερδύναμη”

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου της Bild.de για το πώς θα αντιδράσει η Γερμανία στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση -μετά τις εκλογές- στην Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις ο κ.Σμιτ απάντησε πως δεν θα μπορούσε ούτε καν να εικάσει τι θα έκανε η κ.Μέρκελ καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει “είναι έμπειρη στους ελιγμούς, αλλά στερείται ξεκάθαρου στρατηγικού στόχου”. Εκτός των άλλων πρόσθεσε ο πρώην καγκελάριος ότι η Μέρκελ δεν διαθέτει ικανά, “πρωτοκλασσάτα” στελέχη ώστε να τη βοηθήσουν ουσιαστικά. “Μέχρι στιγμής προσποιείται την ύπαρξη μιας υπερδύναμης, η οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Άλλωστε κανείς δεν έχει αντιληφθεί την τεράστια αλλαγή στη στάση της απέναντι στους Έλληνες, όπου το 2010 έλεγε ότι θα τους πετάξει έξω από την Ευρωζώνη ενώ τώρα διαθέτει δισεκατομμύρια για τη διάσωση και την παραμονή τους στο ευρώ” δήλωσε ο κ.Σμιτ.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν η Ευρώπη σήμερα, είναι η Ευρώπη που και ο ίδιος είχε οραματιστεί ο κ.Σμιτ απάντησε πώς “Όχι. Η Ευρώπη έκανε ένα καταστροφικό λάθος όταν επεκτάθηκε στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και τις ενσωμάτωσε, ενώ παράλληλα οι χώρες αυτές προσχώρησαν και στο ΝΑΤΟ. Η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο.”

Ο κ.Σμιτ δεν παρέλειψε τέλος να αναφέρει ότι η θέση του ως προς την Ελλάδα παραμένει η ίδια και πριν από την ένταξή της στην Ευρωζώνη, “εγώ δεν θα έβαζα την Ελλάδα ποτέ στο ευρώ” διευκρίνισε ο κ.Σμιτ.

www.enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *