Προς διάσπαση η κυβέρνηση

Κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση προκαλεί τώρα και η τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας ενάντια στην περικοπή των συντάξεων και στο χαράτσι. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης υπογράμμισε το πρωί ότι αφενός η μείωση των επικουρικών συντάξεων δεν βρίσκεται στον προϋπολογισμό ενώ το χαράτσι ήταν κόκκινη γραμμή του Αντώνη Σαμαρά εξ αρχής.

Ο κ. Μιχελάκης έχει υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με το θέμα της περικοπής των επικουρικών συντάξεων ξεφεύγει από τους άξονες της συμφωνίας των πλιτικών αρχηγών.

Αυτή η τοποθέτηση ανοίγει το παράθυρο της αποχώρησης της Νέας Δημοκρατίας από τον κυβερνητικό συνασπισμό στην περίπτωση που κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

Με αυτή την τοποθέτηση λίγες ώρες πριν το υπουργικό συμβούλιο, όπου η περικοπή των επικουρικών αποτελεί βασικό θέμα, ο Λουκάς Παπαδήμος είτε θα το αποσύρει είτε θα ριψοκινδυνεύσει διάσπαση της κυβέρνησης.
Αγνωστη παραμένει η θέση της τρόικας επί αυτού του ζητήματος και οι επόμενες κινήσεις σε περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει τη στήριξη της ΝΔ.

Οι καταστάσεις δείχνουν ότι οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί σε όλα τα επίπεδα και ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται έτοιμος για σύγκρουση με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους υπουργούς του.
Ανθρωποι που γνωρίζουν καλά τα θέματα υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός θα αφήσει ανοιχτά όλα τα θέματα μέχρι την τελευταία στιγμή, περιορίζοντας παράλληλα τη ροή πληροφοριών από το Μαξίμου. Στόχος του είναι να διαμορφώσει το σκηνικό ο ίδιος αν μείνει ή διαφορετικά να αναγκάσει τα κόμματα να τον ρίξουν.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *