«Πράσινο» φως για τη διαγραφή του επαχθούς Ελληνικού χρέους

Πράσινο φως άναψε το Πρωτοδικείο της Αθήνας, αναγνωρίζοντας με απόφασή του, το καταστατικό της Κίνησης πολιτών «Η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ» που έχει σκοπό την «ακύρωση και διαγραφή χωρίς όρους, του επονείδιστου, ειδεχθούς και καταστροφικού, ελληνικού χρέους». Η εν λόγω απόφαση δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2012.

Η Κίνηση, έχει θέσει στόχο να συλλέξει ένα εκατομμύριο υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ψήφιση νόμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο οποίος να αναλογεί στο νομοθετικό μέτρο της «Σεισάχθειας», που είχε καθιερώσει ο Σόλων στην Αρχαία Αθήνα, για την κατάργηση δημοσίων και ιδιωτικών χρεών.

Σύμφωνα με τα μέλη της Κίνησης δυνατότητα καθιέρωσης νόμου στην ΕΕ, εφόσον συγκεντρωθούν υπογραφές από ένα εκατομμύριο ευρωπαίους πολίτες, περιέχεται στην Συνθήκη της Λισσαβώνας (άρθρο 8), ενώ όπως τονίζουν το εγχείρημα βρίσκει θυελλώδη ανταπόκριση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ήδη, όπως αναφέρουν εγγράφονται μέλη και υπογράφουν από την Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία κ.λ.π.

www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *