Πολεμικό τριήμερο για τη χώρα, οι διαθέσεις του λαού άλλαξαν

Υπό ασφυκτικό απεργιακό κλοιό τίθεται σήμερα και το Σάββατο η χώρα, μετά την 48ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κόντρα στο νέο μνημόνιο και τις ανατροπές «σοκ» που προβλέπει για μισθούς και εργασιακές σχέσεις.
Τα συνδικάτα… βρίσκονται επί ποδός πολέμου και βάζουν στο στόχαστρό τους τα νέα μέτρα που αναμένεται να πλήξουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: μειώσεις έως 40% στους μισθούς , «μαχαίρι» 22% στον κατώτατο, που θα φτάσει στα 586 ευρώ, «πάγωμα» των ωριμάνσεων, «ψαλίδι» σε μια σειρά από επιδόματα λόγω των αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καθώς και απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήρια στο Σύνταγμα σήμερα και το Σάββατο στις 11.00 και την Κυριακή το απόγευμα στις 5.

«Απαιτούμε την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου τώρα και της συγκυβέρνησης που την υπηρετεί. Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός», διαμηνύουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και καλούν «τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις-συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και την Περιφέρεια».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα και σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την πλήρη κατάρρευση της δημόσιας υγείας και την εξόντωση των γιατρών».

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σε 24ωρη απεργία σήμερα και να συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, το τριήμερο από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και το ΤΕΕ.

Ακινητοποιημένα για 48 ώρες θα παραμείνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτός του ΗΣΑΠ , καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά συμμετέχουν στην απεργία.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *