Πλειστηριασμοί,εισπρακτικές …και μπλόκο στους μισθούς…

Οι αποφάσεις αυτές θα οδηγήσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να χάσουν σπίτια και μαγαζιά, τα οποία θα βγουν σε… πλειστηριασμούς για ένα κομμάτι ψωμί. Και μάλιστα πολύ σύντομα… Τι σημαίνουν όλα αυτά; Καταρχήν η τρόικα ανατρέπει προηγούμενη απόφαση της κυβέρνησης που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων μέχρι 200.000 ευρώ τόσο για φυσικά όσο και για νομικά πρόσωπα, αλλά και της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών ανεξαρτήτως ποσού έως τα τέλη του 2012. Οι κύριοι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, που επιδιώκουν την ταχύτατη εσωτερική υποτίμηση της αγοράς ακινήτων, θεωρούν ότι η απαγόρευση πρέπει να ισχύσει όχι έως το τέλος του 2012, αλλά έως το τέλος Ιουνίου του 2012 (δηλαδή να μετατεθεί 6 μήνες νωρίτερα). Σχετικές εντολές έχουν δοθεί ήδη στους αρμόδιους υπουργούς και η τελική απόφαση θα ληφθεί από την επόμενη κυβέρνηση. Η τωρινή αναστολή αφορά τόσο στους πλειστηριασµούς που επισπεύδονται από τις τράπεζες για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ όσο και αυτούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε εις βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, ενώ την αναγκαστική εκτέλεση αποφεύγουν και όσοι προσφεύγουν στα δικαστήρια για υπαγωγή στον νόµο (3869/2010) για τη ρύθµιση οφειλών των υπερχρεωµένων φυσικών προσώπων.

nonews-news.blogspot.com

3 σχόλια σχετικά με το “Πλειστηριασμοί,εισπρακτικές …και μπλόκο στους μισθούς…”

 1. Πολύ ωραία !

  Ο Γολιάθ (Καπιταλισμός ) στέκεται με απύθμενο θράσος απέναντί μας .Ισιώνει τη φούξια του μοδάτη γραβάτα με υφος πετυχημένου μαφιόζου-λωποδύτη-τραπεζίτη .Μας κοιτάζει ευθεία κομπάζοντας ειρωνικά . Σταυρώνει τα χέρια τη στιγμή που ζυγίζει τα κάτω ξερά του σε στάση και πόζα οπλισμένου γαμιά της γειτονιάς και μας προκαλεί λέγοντάς μας “Μολών λαβέ”,  την στιγμή που ρεύεται αυτά που περιδρόμιασε τα τελευταία χρόνια : Μισθούς , συντάξεις , εργασιακά δικαιώματα , κοινωνικό κράτος , νεκρούς δανειολήπτες (τρώει και πτώματα), σπίτια , δουλειές , αξίες , αξιοπρέπεια , ηθική , νόμους , κοινοβούλιο κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.
  Ο.Κ. ! Ξεθάψτε τα τόμαχοκ κοιμισμένοι και πουλημένοι ιθαγενείς .Αλλάξτε στρατόπεδο (Ξέρω , για τα παιδιά σας πουλήσατε το συμφέρον της κοινωνίας , εντάξει συγχωρεμένοι να είστε ! ) Πετάξτε τις χάντρες  στα σκουπίδια . Βάψτε τα πρόσωπά σας με τα χρώματα του πολέμου . Τραγουδήστε πυρίχιους Ποντιακούς  , Κρητικά ριζίτικα , Θεοδωράκη .
  Αν δεν ξέρετε, ρωτήστε τουλάχιστον αντικαπιταλιστές,  γιατί ο εν λόγω νταβατζής , μας έδινε πάντα την “ελευθερία” να έχουμε μικρο-ιδιοκτησία , να ντυνόμαστε σαν αυτόν ή περίπου σαν αυτόν με δανεικά , να νομίζουμε ότι θα γίνουμε σαν αυτόν πατώντας στα πτώματα των άλλων , να νομίζουμε ότι αν ξέρεις καλό “κολύμπι” μπορείς να επιπλευσεις και να πάρεις ανάσα βγάζοντας το κεφαλάκι μας απο το τον τεράστιο παγκόσμιο βόθρο-θάλασσα που έχει φτιάξει.
  “Μολών λαβέ ” αυτός ;
  Εμείς , τι ; …………..(Αν βέβαια αισθανόμαστε “εμείς ” και όχι “εγώ” )………..

 2. Δυστυχώς δεν έχω τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο -άλλα δεν βλέπω και τον λόγο να το πράξω-, για να συντάξω μία μίνι οικονομική διατριβή, προκειμένου να σας αποδείξω την κινδυνολογία-μπαρουφολογία που κρύβει αυτό το … άρθρο (????) …

  Με μία λέξη, θα το χαρακτηρίσω ως … ΦΑΙΔΡΟ!
  Με μία λέξη, σας προτρέπω … ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ!

  1. Δεν θα με χαλούσε να διαβάσω ένα – έστω μικρό – άρθρο σου, γραμμένο ως απευθυνόμενο σε 8χρονα (για να εξασφαλιστεί η κατανόηση και από εμένα), που να εξηγεί τη φαιδρότητα του παραπάνω αποσπάσματος.

   Μην είσαι σίγουρος ότι είναι φανερό σε όλους, αυτό που εσύ διαβάζεις με άνεση ανάμεσα στις γραμμές.

   Εφόσον βέβαια έχεις την πολυτέλεια να δαπανήσεις το σχετικό χρόνο.

    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *