“Πεινασμένες” εορτές περνούν πολλές οικογένειες!

Ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων, μετά από πολλά χρόνια, βλέπει το φετινό εορταστικό τραπέζι να μη διαφέρει σε τίποτα με αυτό της υπόλοιπης χρονιάς. Μπήκαν στην άκρη το φαγοπότι των περασμένων ετών και πολλοί αρκέστηκαν  στα απολύτως απαραίτητα.

Μια τετραμελής οικογένεια δαπάνησε  για το φετινό γιορτινό τραπέζι το 1/4 των χρημάτων, που αντίστοιχα ξόδεψε προηγούμενες χρονιές. Με το… κομμάτι αγόρασαν οι καταναλωτές ακόμα και βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Εκπρόσωποι της  Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας τονίζουν ότι  «σε μια εποχή που τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο και ως αποτέλεσμα να βρίσκονται στο απόλυτο κενό οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί, δεν πρέπει να γίνονται ούτε κατά διάνοια συγκρίσεις κόστους του γιορτινού τραπεζιού. Και τούτο γιατί είναι πλέον γνωστό τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους συνταξιούχους ότι η αγοραστική τους δύναμη έχει μειωθεί πάνω από 35%… με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να μη στρώσουν το καθιερωμένο παραδοσιακό γιορτινό τραπέζι.

Η οικονομική κρίση που έφερε το Μνημόνιο, έχει ως αποτέλεσμα την απότομη πτώση του βιοτικού μας επιπέδου, η οποία δημιούργησε παράλληλη αρνητική ψυχολογία στη συντριπτική πλειοψηφία στους πολίτες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις γιορτινές ημέρες και όχι μόνο…».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *