Παπαρήγα: Οι εκλογές μπορεί να γίνουν τον Σεπτέμβριο!

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σήμερα στο ΤΕΙ Αθηνών, εξέφρασε την ανησυχία της ότι μπορεί οι βουλευτικές εκλογές να μετατεθούν για το Σεπτέμβρη, επισημαίνοντας τη βεβαιότητά της ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συμφωνήσει για κυβέρνηση συνεργασίας.

Σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών η κ. Παπαρήγα είπε ότι απαιτείται επαγρύπνηση.

«Ψιθυρίζουν για εκλογές στις 6 Μάη, αλλά έχουμε κάτι σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί και να ζητήσουν μια μετάθεση για διάφορους λόγους. Επαγρυπνούμε, εμείς θεωρούμε ότι ωρίμασε το πράγμα, οι εκλογές πρέπει να γίνουν. Αλλά ένα πράγμα που τους προβληματίζει είναι αν θα έχουν κυβέρνηση πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για να περάσει τα μέτρα τον Ιούνη ή μήπως να περάσουν τα μέτρα τον Ιούνη, να μην έχουν πρόβλημα με το πώς θα σχηματιστεί η κυβέρνηση και με εντολές και διαβουλεύσεις και να τις πάνε τον Σεπτέμβρη.

Έχουν κολλήσει και μερικά πράγματα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μπορεί να δημιουργήσουν και κανένα συμβάν έτσι περίεργο και να τις πάνε τον Σεπτέμβρη για να προλάβουν τον Ιούνη, να μην έχουν πρόβλημα με εντολές, προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, μήπως κερδηθεί χρόνος» είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα όλοι παραδέχονται ότι το ΚΚΕ έχει μια άλλη πρόταση, αλλά λένε ότι το ΚΚΕ δεν έχει άμεση πρόταση λύσης, γιατί δηλώνει ότι δε θα συνεργαστεί με κανένα κόμμα, εάν γίνει μια κυβέρνηση όπου δε μετέχει ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά μπορεί να μετέχουν όλοι οι άλλοι» τόνισε.

«Η διαφωνία μας με μια τέτοια κυβέρνηση, δεν είναι ότι θα φέρει λίγα θετικά, ενώ εμείς θέλουμε πολλά θετικά. Η διαφωνία με μια τέτοια κυβέρνηση δεν είναι επίσης, ότι θα φέρει μια μερική ανατροπή, ενώ εμείς θέλουμε καθέτως και οριζοντίως ριζική. Δεν είναι αυτή η διαφορά. Η διαφορά είναι ότι αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο των προηγούμενων και μάλιστα, θα είναι ένα διάλειμμα και θα δώσει τη δυνατότητα πάνω στην απογοήτευση του λαού, που θα συναντήσει, να επιστρέψουν οι παλιοί πίσω, κάτι που έχει γίνει επανειλημμένα» είπε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Η κυρία Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «για το λαό είναι ευτύχημα ότι υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ελλάδα που δεν δέχεται να μπει σε μία κυβέρνηση η οποία στα σίγουρα, όχι μετά από ένα διάστημα αλλά την άλλη μέρα, θα προδώσει το λαό».

«Μετέχοντας σε μια κυβέρνηση δεν μπορείς να παίζεις σε δύο ταμπλό, να είσαι στην κυβέρνηση και από την άλλη να καλείς τον κόσμο σε απεργίες και κινητοποιήσεις. Να φέρνεις τροπολογίες στη Βουλή κόντρα στους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση. Είσαι κυβέρνηση, δεν είσαι αντιπολίτευση» ανέφερε.

troktiko.eu

2 σχόλια σχετικά με το “Παπαρήγα: Οι εκλογές μπορεί να γίνουν τον Σεπτέμβριο!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *