“Παγώνει” το Διοικητικό Εφετείο την εργασιακή εφεδρεία υπαλλήλου

Στο “πάγωμα” της υπαγωγής υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας (προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα) προχώρησε με προσωρινή διαταγή του ο πρόεδρος του Ακυρωτικού Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Στην αίτηση του, ο δημόσιος υπάλληλος της υπηρεσίας δημοσιονομικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζει ότι ο Ν. 4024/2011, που προβλέπει την εργασιακή εφεδρεία, είναι παράνομος και αντισυνταγματικός.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 του Συντάγματος), καθώς δεν διασφαλίστηκε η ίση μεταχείρισή του σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της υπηρεσίας όπου απασχολείται, αφού δεν υπήρξε προηγούμενη συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων τους, με αντικειμενικά κριτήρια.
Ακόμη, επισημαίνει ότι κανονικά ήταν να συνταξιοδοτηθεί το 2013, αλλά με την υπαγωγή του στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας παραβιάστηκε το δικαίωμά του να εξελιχθεί μισθολογικά έως τον χρόνο της συνταξιοδότησής του.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η αιφνίδια απόφαση της Πολιτείας να τον θέσει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ανέτρεψε τον οικογενειακό του προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει στις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Σημειώνεται ότι μετά την προσωρινή διαταγή θα ακολουθήσει η έκδοση απόφασης του Εφετείου επί της αίτησης αναστολής, που έχει καταθέσει ο δημόσιος υπάλληλος. Εν συνεχεία θα εκδοθεί η οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής (αίτησης), που έχει κατατεθεί από τον υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών.

 

24h NewsRoom

2 σχόλια σχετικά με το ““Παγώνει” το Διοικητικό Εφετείο την εργασιακή εφεδρεία υπαλλήλου”

  1. Είναι ιδέα μου ή τώρα τελευταία βλέπουμε σωρεία δικαστικών αποφάσεων να αντιτίθενται στην κυβερνητική πολιτική;

     

     

  2. Παρά την δυσλειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης,είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει σειρά αποφάσεων που θα ακυρώνουν στην πράξη τις παράνομες νομοθετικές ρυθμίσεις των κυβερνητικών “φωστήρων” σαν αντισυνταγματικέ.Αν επιχειρήσουν δε να βάλουν χέρι και στα “κεκτημένα” των δικαστών θα γίνει το ελα να δείς!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *