«Πάρτε μέτρα για τα δάνεια»

Είναι επιτακτική κοινωνική ανάγκη να υπάρξουν μέτρα για την υποστήριξη των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ζητώντας από την κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι οι τράπεζες πρέπει να υποχρεωθούν να προσέλθουν σε Προγραμματική Σύμβαση για τη λήψη μέτρων όπως: περίοδος χάριτος για μη καταβολή τόκων και κεφαλαίου, για μείωση του επιτοκίου και παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου. Δάνειο για το οποίο έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, συν ένα εύλογο κέρδος να διαγράφεται.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει επίσης υποχρέωση να καταρτίσει Προγραμματική Σύμβαση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τις πιστωτικές κάρτες, προκειμένου να διασφαλισθούν επιτόκια, που θα παρακολουθούν τα επιτόκια των “βασικών μαζικών προϊόντων” των πιστωτικών καρτών των τραπεζών των χωρών της ευρωζώνης.

 

4 σχόλια σχετικά με το “«Πάρτε μέτρα για τα δάνεια»”

 1. Έχουν πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουν στο ζητούμενο για εμάς οι κουβελο-μπακογιαννο-τσιπράδες.

  1. Όπως βλέπεις, όλοι μιλάνε για “ρυθμίσεις”, “διευκολύνσεις” και λοιπές παπαριές.

   Για κούρεμα δεν μιλάει κανένας. Χθες που τα έπινα με κυβερνητικό στέλεχος τον ρώτησα αν ο μισθός μου “ρυθμίστηκε”, “διευκολύνθηκε” ή “κουρεύτηκε”,  διότι τώρα τελευταία έχω μια σύγχυση γενικώς για το νόημα των ελληνικών λέξεων.

   Κόκαλο ο δικός σου!!

   1. Χαχαχα!!! Έχουν την εντύπωση πως μετά από τόσα χρόνια βιασμού της γλώσσας (με δύο “σ”) έχουμε συγχιστεί όλοι μας για τις έννοιες; Δυστυχώς γι’ αυτούς όχι! Άκουσα στο ραδιόφωνο έναν ακροατή που έλεγε πως “θυσία” έχουμε μόνο με την συγκατάθεση και όχι ερήμην μας. Δε θα μπορούσα να μη συμφωνήσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *