Ο φόβος του υπουργού μπροστά στην… παρέλαση!

Κλίμα ανησυχίας και αμηχανία έχει δημιουργήσει στην κυβέρνηση, πρωτίστως στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στα υπουργικά γραφεία, η έκταση που έχουν πάρει πλέον οι αποδοκιμασίες και οι επιθέσεις που δέχονται δημόσια υπουργοί και πολιτικοί από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών.

Ο ερχομός της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου αγχώνει αρκετούς υπουργούς και βουλευτές, αφού βρίσκονται ενώπιον ενός σημαντικού διλήμματος: να παραστούν στην καθιερωμένη παρέλαση, καθήμενοι στις θέσεις των επισήμων και μετέχοντας στις λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις, να επικαλεστούν “διπλωματική” ασθένεια, να προτιμήσουν εκείνη την ημέρα να βρίσκονται για… διακοπές με την οικογένειά τους ή μήπως να κλειστούν στο σπίτι;

Η “προετοιμασία” για την αντιμετώπιση των αναμενόμενων λαϊκών αντιδράσεων ξεκινά με τη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης,  Δικαιοσύνης Μιλιτιάδης Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος και Παντελής Καψής θα αναλύσουν τα δεδομένα και θα σχεδιάσουν τον τρόπο αντίδρασης της κρατικής μηχανής, των στρατιωτικών αγημάτων και της αστυνομίας.

Πολιτικοί κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. φοβούνται πως εκείνη την ημέρα ο κόσμος θα τους αποδοκιμάσει στις εκλογικές τους περιφέρειες καθώς σε πολλές πόλεις οι βουλευτές έχουν κηρυχθεί personaes non grata και δέχονται προειδοποιήσεις να μην συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Οι διαμαρτυρίες εναντίον των βουλευτών Τσαμπίκας Ιατρίδη, Γιώργου Κασσάρα και άλλων στην παρέλαση που έγινε στη Ρόδο στο πλαίσιο της επετείου για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα είναι ενδεικτικές του κλίματος.

Με δεδομένη την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια που υπάρχει για τα οικονομικά μέτρα, τα χαράτσια και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα ενδυνάμωσης όλων των (οργανωμένων) εκδηλώσεων, αλλά και των (αυθόρμητων) φωνών αποδοκιμασίας.

Με την ανεργία να καλπάζει, τον κόσμο να έχει γονατίσει οικονομικά με το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων και την άγρια φορολογία, στην κυβέρνηση και στα κόμματα ανησυχούν για τις αποδοκιμασίες των πολιτών.

Γιάννης Δημαράς: Φοβούνται τον κόσμο και καλλιεργούν συνθήκες εκτροπής

Σχετικά με τη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη και το θέμα της, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που οι συγκυβερνώντες υποστηρίζουν ότι υπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, πανικόβλητοι φοβικοί  και απέναντι από την Κοινωνία “συσκέπτονται”, για να βρουν τρόπους να κρυφτούν από τους Πολίτες!

Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που συγκαλείται υπουργικό συμβούλιο, υποτίθεται εκλεγμένης Κυβέρνησης, με θέμα την… αντιμετώπιση των διαφωνούντων Πολιτών.

Την ίδια ώρα, έντεχνα, καλλιεργούν συνθήκες φόβου, για να μην πάνε οι Πολίτες στις παρελάσεις.

Καλούμε τους  Έλληνες να δώσουν το «παρών» ειρηνικά στις εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο».

www.protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *