Ο Σαμαράς στο στόχαστρο του Σόιμπλε

Στο στόχαστρο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς , με αφορμή την καθυστέρηση στην υποβολή των ενυπόγραφων δεσμεύσεων για το πρόγραμμα της νέας δανειακής σύμβασης. Οι επικρίσεις Σόιμπλε αν και δημιουργούν προβλήματα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας στις Βρυξέλλες αποτελούν ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την πρόεδρο της ΝΔ, στο εσωτερικό σκηνικό, καθώς με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι συνεχίζει να προβάλει αντιστάσεις και αντιρρήσεις παρά το “ναι” στην ψήφιση.

Στην πραγματικότητα αποκαλύπτεται η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να παίξει διπλό παιχνίδι με την τρόικα και κρατώντας το χαρτί της αναδιαπραγμάτευσης ανοιχτό.

Ο Σόιμπλε φαίνεται ότι αποκρυπτογράφησε τη στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά και “μυρίζοντας” προβλήματα τον Ιούνιο επιτίθεται στον αρχηγό της ΝΔ επιχειρώντας να τον δεσμεύσει εξαντλητικά ώστε να χαθεί το χαρτί της αναδιαπραγμάτευσης των όρων της νέας δανειακής σύμβασης καθώς και των μέτρων που θα αποφασιστούν.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του, σημεία από την οποία μεταδίδονται από την Deutsche Welle, υπογράμμισε ότι ένα από τα δυσκολότερα σημεία στις παρούσες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, εντοπίζεται στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει υποσχεθεί με σαφήνεια ότι σε περίπτωση εκλογικής της νίκης θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις συμφωνηθείσες αποφάσεις του προγράμματος περικοπών.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, αυτός είναι ένας από τους λόγους της παραπομπής του ελληνικού ζητήματος στην τακτική σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η Ευρωζώνη είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας από ότι πριν από δύο χρόνια.

www.sofokleousin.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Ο Σαμαράς στο στόχαστρο του Σόιμπλε”

  1. Ε βέβαια!

    Σου λέει ο άνθρωπος, ότι Αντωνάκη μου, μπορεί εκείνα τα ζώα τους Έλληνες να τους δουλεύεις ψιλό γαζί, αλλά σε μένα δεν περνάνε αυτά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *