Ομιλία Α.Τσίπρα: Ένας μεγάλος “μικρός” σε μια συγκλονιστική ομιλία

Ένας συγκλονιστικός Αλέξης Τσίπρας, μίλησε από τα βάθη της ψυχής του σήμερα στη Βουλή. Κατήγγειλε ότι  η κυβέρνηση καταφεύγει στον τρόμο και τον φόβο μέσω των τηλεοράσεων.

“Στέλνετε μαζικά τον κόσμο στα ΑΤΜ και τα σούπερ μάρκετ. Ντελίριο τρομοκρατίας. Ποντάρετε στον φόβο του λαού και επενδύετε εκεί. Αυτό όμως είναι και το αδιέξοδό σας γιατι λαός που εκβιάζεται δεν λυγίζει αλλά πεισμώνει. Μας περιγράψατε τις συνέπειες τις χρεοκοπίας βγαλμένες από την Αποκάλυψη του Ιωάννη δεν εξηγήσατε τι εννοείτε με τον όρο χρεοκοπία.

Προφανώς εννοείτε μη πληρωμή των ομολόγων και όχι επιπλέον άνεργοι. Εσείς εννοείτε το πιστωτικό γεγονός όμως απαντήστε : η ψήφιση του σημερινού πακέτου θα αποτρέψει ή θα φέρει πιο κοντά το ενδεχόμενο; Το ίδιο το ΠΣΙ ενέχει το πιστωτικό γεγονός».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε ότι «Το μνημόνιο έχει ως στόχο φτωχοποίηση των Ελλήνων και την εξαθλίωση και αν η κυβέρνηση Παπανδρέου πραγματοποίησε το πρώτο μέρος η δική σας υλοποιεί το 2ο και ισχυρότερο… Το μνημόνιο θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά την άτακτη χρεοκοπία αφού πρώτα εξασφαλίσει τους δανειστές μας».

Εξαπέλυσε σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Λούκα Παπαδήμο αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο αφήνοντας να εννοηθεί για τον πρώτο ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τις τράπεζες και όχι τους πολίτες και για τον δεύτερο ότι «παριστάνει τον λέοντα στο εσωτερικό και την κότα στους πιστωτές».

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας ζήτησε αναστολή πληρωμών προς τους δανειστές και διαγραφή του χρέους χωρίς μνημόνιο Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «Πρέπει τώρα να προχωρήσουμε σε αναστολή πληρωμών και να διεκδικήσουμε διαγραφή χρέους χωρίς μνημόνια αλλά με ρήτρα ανάπτυξης και όσα χρήματα εξοικονομήσουμε να πάνε στην ανάπτυξη. Πρώτιστο καθήκον η πληρωμή μισθών, συντάξεων όχι οι τράπεζες» ενώ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε

«Ο ελληνικός λαός στην σύγχρονη ιστορία του τόπου δεν δείλιασε  ποτε και αν δεν το γνωρίζετε δείτε στα θεωρεία τον Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζο. Δεν κάνει πίσω ο λαός δεν θα γίνει πειραματόζωο. Ο λαός θα νικήσει».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *