Οδοιπορικά τέλος για στρατιωτικούς!

Τελευταία ενημέρωση την 01 Μαρ 2012 — 16:23

Οδοιπορικά τέλος για τους στρατιωτικούς! Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε το κονδύλι για τα οδοιπορικά των στρατιωτικών για τον Φεβρουάριο με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν τα ανάλογα παραστατικά των μετακινήσεων,όπως για παράδειγμα αποδείξεις ξενοδοχείων.Πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ λένε ότι η απόφαση αφορά σε μερικές εκατοντάδες αξιωματικών που υπηρετούν στο ΓΕΕΘΑ,αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ως γνωστόν τα οδοιπορικά ήταν μία “πατέντα” που οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες είχαν “εφεύρει” για να αυξήσουν το έτσι κι αλλιώς πενιχρό εισόδημα των στρατιωτικών.Αντί να τους δώσουν αυξήσεις,τους έδιναν αυτό το μικρό ποσό που είχαν ονομάσει “οδοιπορικά”.Αυτή η “πατέντα” είχε εφαρμοστεί από τα μέσα της δεκαετίας του 80.Σήμερα το ποσό αυτό σε μηνιαία βάση ήταν -κατά μέσο όρο- περίπου 150 ευρώ.Πάνε κι αυτά.

Τι παίρνουν οι στρατιωτικοί

Μία ημέρα οδοιπορικά 29 ευρώ.Πόσες μέρες παίρνουν; Από τρεις ημέρες το μήνα οι κατώτεροι έως οκτώ οι ανώτατοι και πέντε μέρες οι μόνιμοι υπάλληλοι.

www.onalert.gr

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.