Ντόμινο λουκέτων στην αγορά του Βόλου, τα στοιχεία σοκάρουν!

Τελευταία ενημέρωση την 28 Φεβ 2012 — 20:33

Τουλάχιστον 1000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο τον τελευταίο χρόνο στον Βόλο με συνέπεια 4000 ανέργους περίπου μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται μείωση στον αριθμό των επιχειρήσεων που θα φτάσει το 25%, μεγάλο πλήγμα στο Εμπορικό και στο τμήμα Υπηρεσιών.

Eύκολα κανείς μπορεί να συνειδητοποιήσει τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης στην αγορά του Βόλου, κάνοντας μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, Δημητριάδος και Ιάσονος αλλά και στην οδό Ερμού, στην καρδιά δηλαδή της αγοράς του Βόλου, συναντά άδεια μαγαζιά και το περίφημο “ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ”.

Το e-Volos.gr, πραγματοποιείσαι έρευνα σε μια προσπάθεια να αποτυπωθεί αυτή εικόνα σε αριθμούς, εικονικούς και μη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, σχετικά με τις εγγραφές αλλά και τις διαγραφές Επιχειρήσεων σε επίπεδο Μαγνησίας, από την 1 Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου του 2012.

Τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίζουν την θλιβερή πραγματικότητα, καθώς οι διαγραφές είναι κατά πολύ περισσότερες από τις εγγραφές.

Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριου του 2011 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012, πραγματοποιήθηκαν 1.174 εγγραφές και 1597 διαγραφές, δηλαδή -423 επιχειρήσεις.

Το νούμερο είναι τρομακτικό, πόσο μάλλον όταν γνωρίζουμε, ότι είναι και εικονικό, καθώς οι επιχειρήσεις που έπαυσαν την λειτουργία τους αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε διαγραφή από το Επιμελητήριο Μαγνησίας αφού έχουν άλλες οικονομικές εκκρεμότητες οι οποίες και επιβάλλεται να λυθούν, ώστε να πραγματοποιηθεί διαγραφή, υπολογίζονται γύρω στις 600-700.

Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τα πράγματα αναμένονται να χειροτερέψουν καθώς ο αριθμός των λουκέτων θα διπλασιαστεί, με το μεγαλύτερο πλήγμα να συναντάται στο εμπορικό αλλά και τμήμα υπηρεσιών.

Ήδη τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, έχουν ως συνέπεια περίπου 4000 ανέργους μέσα στον Βόλο, με το νούμερο αυτό να αναμένεται να αυξηθεί επικίνδυνα μέσα στους επόμενους μήνες.

e-volos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.