Να ακυρώσουν την αγορά υποβρυχίων για να βρουν τα 325 εκ.

Η κωμωδία με το που θα βρεθούν τα 325 εκατ. Ευρώ από τα οποία… κρέμεται η τύχη της Ελλάδας συνεχίζεται. Εδώ και μια εβδομάδα κάνουμε υποτίθεται συσκέψεις για να βρούμε όλα αυτά τα … τεράστια ποσά ώστε να προχωρήσει η δανειακή σύμβαση. Αφού δηλαδή έχουμε πάρει μέτρα καμιά 30αριά δισ. Ευρώ την τελευταία διετία κολλήσαμε στα 300 εκατ. Αν αυτό δεν είναι κωμωδία τότε τι είναι; Φαίνεται μάλιστα να κατέληξαν στο σχέδιο για το που θα μαζευτούν τα λεφτά, Διαρροή του υπουργείου Οικονομικών κάνει λόγο για νέες μειώσεις των δαπανών στους τομείς της Υγείας και της Άμυνας (περίπου 100 εκατ. Ευρώ), πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις (περίπου 45 εκατ. ευρώ από τις κύριες και 20- 30 εκατ. ευρώ από τις επικουρικές συντάξεις) και τα πολυτεκνικά επιδόματα (περίπου 40 εκατ. ευρώ), ταχύτερη εφαρμογή των ειδικών μισθολογίων σε γιατρούς του ΕΣΥ, ένοπλες δυνάμεις, κ.λπ. (εξοικονόμηση περίπου 90 εκατ. ευρώ) και την περικοπή λειτουργικών δαπανών.

Και πάλι η εύκολη λύση δηλαδή. Κόβουμε λίγο από άμυνα, λίγο από υγεία, λίγο από συντάξεις και νάτα τα 325 εκατ. Λες και δεν μπορούσαν να τα βρουν αλλιώς. Για παράδειγμα ενώ υπολόγιζαν λιγότερα χρήματα από τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα θα εισπράξουν πάνω από 3,5 δισ. Ευρώ.

Επίσης, μήπως θα έπρεπε να βάλουν χέρι στις συντάξεις των βουλευτών ή μήπως να απολυθεί κανένας υπάλληλος της Βουλής;

Μήπως να βάλουνε χέρι στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, τους οδηγούς, τους γραμματείς και τους φαρισαίους κάθε πολιτικού;

Και η πιο ρηξικέλευθη πρόταση: Μήπως να ακυρώσουν τη συμφωνία παραλαβής δύο γερμανικών υποβρυχίων από την παρτίδα του Παπανικολή, αξίας περί το 1 δισ ευρώ; Αν το έκαναν αυτό δε θα κόβονταν καθόλου οι συντάξεις.

Τολμάνε να εγείρουν θέμα μείωσης των εξοπλισμών που παίρνουμε από Γερμανία και Γαλλία; Διότι αν είναι να μας δανείζουν για να αγοράζουμε τα υποβρύχιά τους καλύτερα να χρεοκοπήσουμε.

Σε κάθε περίπτωση, οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα την πληρώσουν ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός με τα πρόσθετα μέτρα των 3,2 δισ. ευρώ (θα συμπεριλαμβάνεται το κονδύλι των 325 εκατ. ευρώ).

Αν όλα πάνε καλά στο Γιούργκρουπ της Δευτέρας, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η δημόσια πρόταση για το PSI, ενώ θα εγκριθούν από τη Βουλή οι «ρήτρες συλλογικής δράσης» (υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο «κούρεμα» και την ανταλλαγή ομολόγων) χωρίς, κατ’ ανάγκη, να ενεργοποιηθούν άμεσα.

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα ψηφισθεί από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τον εφαρμοστικό νόμο.

Όπως ανέφερε υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου, μάλλον οι τροικανοί θα επιτύχουν να επιβάλλουν τους όρους τους και για τον ειδικό λογαριασμό που θα μπουν τα λεφτά του δανείου ώστε να δίνεται προτεραιότητα στην αποπληρωμή του δανείου.

Το νέο αγκάθι, όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερη ανάρτηση είναι η έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ η οποία έλεγε ότι το χρέος το 2020 θα είναι 129% κι όχι 120% και πρέπει να βρεθούν τα λεφτά για να καλύψουν την τρύπα. Από που θα βρεθούν; Ξέρουν αυτοί. Από τίποτε μισθούς ή συντάξεις.

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *