Ναρκοθετείται κάθε επενδυτική προσπάθεια

Κατά του ΠΔ για τις χρήσεις γης το ΕΒΕΑ

«Σοβαρά εμπόδια θέτουν στην επιχειρηματικότητα οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις χρήσεις γης, που έδωσε προς δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Ειδικότερα οι ρυθμίσεις που αφορούν τον δραστικό περιορισμό για την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων στις περιοχές “γενικής κατοικίας”, θέτοντας ανώτατο όριο για εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία κλπ., στην κυριολεξία ναρκοθετούν κάθε νέα επενδυτική προσπάθεια από μέρους των ελληνικών επιχειρήσεων και μάλιστα σε μια περίοδο που η μία επιχείρηση μετά την άλλη οδηγείται σε λουκέτο, ενώ η ανεργία βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών», επισημαίνει ο κ. Μίχαλος.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και ειδικότερα τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Σηφουνάκη ως καθ’ ύλην αρμόδιο να επανεξετάσει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, καθώς αυτές θα επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο, την κρίσιμη αυτή περίοδο για την ελληνική οικονομία, βάζοντας φραγμό σε κάθε νέα επενδυτική προσπάθεια από μέρους των επιχειρήσεων, γεγονός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην απασχόληση.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *