Με διαδικασίες εξπρές έρχονται τα νέα μέτρα

Με την επιτήρηση της τρόικας ενισχυμένη και μόνιμη η ελληνική κυβέρνηση πρέπει τώρα να τρέξει να κλείσει τα μέτρα που απαιτούνται για την δανειακή και κατ’ επέκταση για να εξασφαλίσει την εφαρμογή του PSI.

Αύριο κιόλας το υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την κεντρική δέσμη μέτρων τα οποία είναι τα σκληρότερα που έχουν εφαρμοστεί ποτέ…

Πρόκειται για τα δημοσιονομικά μέτρα, τη δημοσιονομική και φορολογική διοίκηση, τις συντάξεις, την τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2012, αλλά και ενέργειες διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Παράλληλα το υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει τη νομοθεσία που διέπει το PSI, το οποίο, όπως είπε ο Ευαγ. Βενιζέλος ξεκινάει από αύριο το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

«Έχουμε μπροστά μας ελάχιστες μέρες μέχρι τη σύνοδο κορυφής στις 29 Φεβρουαρίου και πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός οικονομικών στις δηλώσεις του μετά την επίτευξη της συμφωνίας. Τα μέτρα θα περάσουν με διαδικασίες εξπρές από τη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *