Μεγάλο ξένο τραπεζικό γκρουπ πουλάει περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα

Η πληροφορία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό χρηματιστηριακό λόμπι και δεν διαψεύδεται από πουθενά. Η Voria.gr την έχει υπόψη της με «ονόματα και διευθύνσεις», ωστόσο, προς το παρόν, δεν θα τα αναφέρει.

Τι υποστηρίζει; Ότι χρηματιστηριακή εταιρεία, η οποία ανήκει στο γκρουπ μεγάλης ξένης τράπεζας με παρουσία στην Ελλάδα, πωλείται. Ο λόγος, προφανής: κρίνεται ασύμφορη. Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα αν συνυπολογιστεί και μια ακόμα παράμετρος, που αναφέρει ότι η ίδια ξένη τράπεζα πουλά και τις συμμετοχές της σε Αμοιβαία Κεφάλαια.

Κι εύλογα γεννάται το ερώτημα: μήπως σκοπεύει να φύγει ολοκληρωτικά από τη χώρα μας; Η απάντηση που δίνεται από πηγές που είναι κοντά στις συζητήσεις αναφέρουν ότι «κάτι τέτοιο, σίγουρα, δεν είναι μέσα στα σχέδια της». Ωστόσο, αυτές οι διαθέσεις δεν προδιαγράφουν καλές εξελίξεις σε κανένα μέτωπο, παρά τις διαψεύσεις.

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι συνιστά κεντρική γραμμή για πολλές πολυεθνικές, που έχουν εταιρική παρουσία στην Ελλάδα, να περιορίζουν – αλλά να μην εξαλείφουν – την εδώ παρουσία τους, για τους γνωστούς λόγους, που έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση.

www.voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *