“Κουρεύψτε το χρέος μας !!!” φωνάζουν οι καταναλωτές προς την Κυβέρνηση Παπαδήμου

Τελευταία ενημέρωση την 11 Μαρ 2012 — 20:47

Με αφορμή την εορτή “Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου” η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης έστειλε δρυμήτατη επιστολή στον Πρωθυπουργό της Χώρας, κ Λουκά Παπαδήμο και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ.Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία ζητά ως το ελάχιστο τίμημα για τους καταναλωτές, άμεσα να προβούν

α) ¨Σε Νομοθετική ρύθμιση κουρέματος των χρεών ιδιωτών, (καταναλωτών, επιχειρήσεων,εμπόρων), με βάση εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια, κατά ποσοστό αντίστοιχο της μείωσης του εισοδήματος κατά περίπτωση, χωρίς να υποχρεώνεται ο δανειολήπτης να παρακαλά τον κάθε Τραπεζικό Υπάλληλο. και β) τη εισαγωγή νομοθετικών ρυθμίσεων, για την κατάργηση των παρανόμων επιβληθέντων πανωτοκίων, και την απαγόρευση κεφαλαιοποίησης ( επιτοκίου και δανείου) σε νέα μορφή δανείου, χρονική παράταση αποπληρωμής του δανείου, ανεξαρτήτως ηλικίας του δανειολήπτη.

Στην επιστολή της ακόμα μεταξύ των άλλων αναφέρει:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Την Χώρα μας,την φτωχύνατε , με τις πολιτικές σας, και σε επέκταση, τους πολίτες της, που δεν είναι άλλοι από εμάς τους καταναλωτές , από μας τους αξιοπρεπείς καταναλωτές, που κάποιους από μας στείλατε στην ανεργία, σε κάποιους από μας αφαιρέσατε το 30-40% του εισοδήματος μας από μισθούς ,συντάξεις αλλά και από τα διάφορα τέλη και εισφορές για να αντικαστίσετε την περηφάνια μας , με την ταπεινότητα και με το σκύψιμο του κορμιού μας, στους τενεκέδες των σκουπιδιών των Σούπερ -Μάρκετ.Η εικόνα σοκάρει, κανείς δεν φαντάστηκε ότι φθάνοντας στα “περήφανα γηρατειά” αντί να έχει μια αξιοπρεπή διαβίωση, θα του στερήσετε τα πάντα , θα του αλλάξετε προσανατολισμό και από καταναλωτή να του σπείρετε τον φόβο και να του επιβάλλετε την εξαθλίωση.
Το συγνώμη σας ,δεν φθάνει, με όσα μεγάφωνα και να επιστρατεύσετε ,διότι η κοινωνία , σας έκλεισε τα αυτιά της, αλλά και ανοιχτά να τα έχει η φωνή σας δεν πείθει, διότι μόνο εμείς υποφέρουμε, τα μέτρα σας είναι οδυνηρά, αλλά γίνονται ακόμα οδυνηρότερα με την αστάθεια και την άδικη πολιτική σας, υπέρ των μη εχόντων.Παίρνετε μέτρα χωρίς οικονομική και κοινωνική εξαίρεση, καλείτε τον μη έχοντα, να πληρώσει,μα με αυτην την πρακτική και οι ίδιοι γελοιοποιήστε.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σαν κοινωνία ,αρθρώνουμε κραυγές, αντί φωνής, κάνουμε πράξεις ασυντόνιστες (κίνημα πατάτας κ.α )ξεφεύγουμε από την πολιτεία και τους Νόμους της, σαν να είμαστε αντίδικοι, σαν να είμαστε κάτι ξεχωριστό.Λάθος κύριοι, ειδικά σαυτές τις μέρες και ώρες, που η Χώρα μας, η Πατρίδα μας μας έχει ανάγκη, μας θέλει ένα σώμα, για το καλό της ,για το καλό των πολιτών της ,για το καλό όλων μας.
Εμείς, ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που εκπροσωπούμε χιλιάδες πολίτες της Χώρας μας, και πριν βροντοφωνάξουμε την λάθος σας πλεύση , σας την επισημαίνουμε.Διότι θεωρούμε “άθλιο” το εγχείρημα της συντονισμένης εισαγωγής για διαγραφή χρέους των δύο μεγάλων κομμάτων της Βουλής, και να αφήνουμε τους αδύναμους πολίτες της Χώρας μας, στην οικονομική κατάρρευση. στην εξαθλίωση, και στην φτώχεια.

Όμως παρά τα παραπάνω, για να πάρετε το “ιστορικό συχωροχάρτι” από την κοινωνία των πολιτών, από μας τους καταναλωτές, γιατί καταναλωτές είμαστε όλοι μας, οφείλετε άμεσα να προβείτε:

α) ¨Σε Νομοθετική ρύθμιση κουρέματος των χρεών ιδιωτών, (καταναλωτών, επιχειρήσεων,εμπόρων), με βάση εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια, κατά ποσοστό αντίστοιχο της μείωσης του εισοδήματος κατά περίπτωση, χωρίς να υποχρεώνεται ο δανειολήπτης να παρακαλά τον κάθε Τραπεζικό Υπάλληλο. και

β) τη εισαγωγή νομοθετικών ρυθμίσεων, για την κατάργηση των παρανόμων επιβληθέντων πανωτοκίων, και την απαγόρευση κεφαλαιοποίησης ( επιτοκίου και δανείου) σε νέα μορφή δανείου.

enosikatanaloton.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.