Κλέβουν αβέρτα καύσιμα σε όλη την Ελλάδα!

Από τους κλεφτοκοτάδες της δεκαετίας του ‘50, στους «σαλταδόρους» καυσίμων του 2011! Ένα νέο είδος μικρο-εγκληματικότητας έχει κάνει εμφάνιση,  τους τελευταίους μήνες,  σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για τους κλέφτες πετρελαίου, οι οποίοι βάζουν στο στόχαστρο τους σπίτια, εργοστάσια, νταλίκες, σχολεία ακόμη και στρατόπεδα για να κλέψουν  καύσιμα.

Πέρα από τα οργανωμένα κυκλώματα που βλέπουν πλέον ότι η κλοπή καυσίμων με τις σημερινές τιμές είναι μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση, στις κλοπές πετρελαίου καταφεύγουν πλέον και απελπισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν άλλο τρόπο για να προμηθευτούν καύσιμα. «Κρύωνα και δεν είχα λεφτά να αγοράσω πετρέλαιο…»  απάντησε, ένας 23χρονος στην Πτολεμαϊδα, στους αστυνομικούς που πριν μια εβδομάδα των συνέλαβαν να έχει αρπάξει 72 λίτρα καύσιμου από μπουλντόζα της ΔΕΗ.

Η Αστυνομία, σχεδόν αμήχανα, σημειώνει τα συμβάντα και αρκείται σε πρώτη φάση τους πολίτες να έχουν τις τάπες τους διπλοκλειδωμένες. Παράλληλα ψάχνει για οργανωμένα κυκλώματα που βάζουν στο μάτι μεγάλες ποσότητες καυσίμων (δεξαμενές εργοστάσιων κλπ) και τις οποίες στη συνέχεια τις ρίχνουν στην πιάτσα αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.  
Φυσικά, δεν λείπουν και τα πιο σοβαρά συμβάντα όπως αυτό που σημειώθηκε στην Κρήτη όπου μια πιο οργανωμένη σπείρα κατάφερε να ρουφήξει σχεδόν όλο το πετρέλαιο από τις δεξαμενές καυσίμων σχολείου. Μάλιστα, ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί μεγάλων φορτηγών, που διαθέτουν τεράστια ντεπόζιτα εκατοντάδων λίτρων και σε πολλές περιπτώσεις καθημερινά διαπιστώνουν ότι τα καύσιμα τους έχουν κάνει …φτερά!  

Στρατόπεδα, σχολεία και πολυκατοικίες

Μετά τους εισβολείς των σπιτιών και των ληστών του δρόμου, οι οικονομική κρίση,  έφερε και τους κλέφτες πετρελαίου. Η πιο οργανωμένη μορφή αυτού του νέου είδους παραβατικότητας, έκανε την εμφάνιση της με τρία περιστατικά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών σε Έβρο, Κρήτη και  Πάτρα.

Από τις αρχές Νοεμβρίου στον Ορεστιάδα, δυο άτομα ηλικίας 36 και 27 χρόνων έβαλαν στο μάτι τα στρατιωτικά οχήματα. Συγκεκριμένα τις νύχτες πλησίαζαν τα μηχανήματα του στρατού που πραγματοποιούσαν έργα κοντά στον Έβρο – εκεί όπου κατασκευάζεται η ειδική τάφρος – και με ειδικές πατέντες αφαιρούσαν από τα ντεπόζιτα τα πετρέλαια. Οι αξιωματικοί αποφάσισαν να βάλουν σκοπιές προκειμένου να δουν ποιοι είναι οι κλέφτες και έτσι στις 12 Νοεμβρίου, τους εντόπισαν την ώρα που προσπαθούσαν να αδειάσουν ένα ρεζερβουάρ. Πρόλαβαν να εξαφανιστούν όμως λίγο αργότερα εντοπίστηκαν και έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο γυμνάσιο του χωριού Τζερμιάδο του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σημειώθηκε ένα ακόμη κρούσμα το οποίο είναι ίσως το σοβαρότερο και μέχρι στιγμής δεν έχει εξιχνιαστεί. Άγνωστοι χρησιμοποιώντας ειδική αντλία και ολόκληρο βυτιοφόρο, άδειασαν τη δεξαμενή του σχολείου που περιείχε  5 τόνους πετρελαίου. Το καύσιμο το είχαν αγοράσει οι καθηγητές μαζί τις οικογένειες των μαθητών του σχολείου προκειμένου να αντιμετωπίσουν  τη βαρυχειμωνιά που επικρατεί στο ορεινό αυτό χωριό.

www.protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *