Κι άλλη ευνοϊκή απόφαση για δανειολήπτη

«Ελπιδοφόρα» χαρακτηρίζει η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης την υπ’ αρ.

617/2011 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου για οικογένεια ανέργων από το Ηράκλειο.

Το δικαστήριο δέχτηκε προσφυγή της δανειολήπτριας συζύγου και έδωσε παράταση χρόνου προκειμένου να συζητηθεί η καταβολή δόσεων τον προσεχή Μάιο.

Οπως εξηγεί η Ενωση σε ανακοίνωσή της, «πρόκειται για μία δανειολήπτρια άνεργη από το 2009, με σύζυγο άνεργο και με σοβαρά προβλήματα υγείας, με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο ένα αυτοκίνητο Opel Corsa έτους κυκλοφορίας 1990».

Η Ενωση προσθέτει ότι η οικογένεια αυτή, που δεν έχει κανένα εισόδημα από πουθενά, προσέφυγε με βάση το Ν. 3869/2010 για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ζητώντας τη ρύθμιση των οφειλών της.

Η γυναίκα είχε καταναλωτικά δάνεια σε τρεις τράπεζες, συνολικού ύψους 57.495,07 ευρώ, και σύμφωνα με το σχέδιο διευθέτησης που είχε υποβάλει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, με τη συνδρομή της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, είχε ζητήσει περίοδο χάριτος ενός εξαμήνου και με την πάροδο αυτού να καταβάλλει στις πιστώτριες τράπεζες το ποσό των 200 ευρώ το μήνα, συνολικά, με το σκεπτικό της εύρεσης εργασίας.

Οι τράπεζες και εξωδικαστικά απέρριψαν την πρόταση της δανειολήπτριας, προβάλλοντας αιτιάσεις μη νομιμότητας και αοριστίας. Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου απέρριψε τις αιτιάσεις των τραπεζών και την άσκηση παρέμβασης που ασκήθηκε από τη μία πιστώτρια τράπεζα, ως μη νόμιμη, πήρε δε την απόφαση να μη ρυθμίσει καμία καταβολή από τη δανειολήπτρια, να της δώσει τον ζητούμενο χρόνο μεταφέροντας την ημερομηνία ορισμού συζήτησης καταβολών δόσεων για τις 29 Μαΐου 2012.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *