Καταιγιστικές εξελίξεις – Η Ευρώπη μιά ανάσα από το ντόμινο χρεοκοπίας

– Ο διεθνής οίκος S&P προειδοποιεί για υποβάθμιση 5 ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και τη Γαλλία
– Γερμανός διοικητής τράπεζας απαιτεί την χρεοκοπία μας, είτε εθελοντική είτε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ
– Οι αγορές δεν παίζουν ''καθυστερήσεις'' όπως οι ευρωπαίοι ηγέτες με τις Συνόδους Κορυφής

Την ώρα που οι πολιτικοί στην Ευρωζώνη ''παίζουν'' με τη φωτιά και υπομένουν τα ''κόλπα'' της Μέρκελ και του Σαρκοζί, η κατάσταση στην πραγματική οικονομία επιδεινώνεται ραγδαία σε κάθε γωνιά της ευρωζώνης.

Όλοι οι οικονομικοί δείκτες χειροτερεύουν και αντιστροφή της κατάστασης δεν γίνεται από άτολμους ηγέτες που έφτασαν στο σημείο να ''μηχανεύονται'' όλου του κόσμου τις αναβολές ώστε να μην πάρουν άμεσα αποφάσεις, σαν να επιμένουν να σκουπίζουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι.

Εκεί που όλος ο πλανήτης είχε ''επενδύσει'' σε λύση την Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής, τώρα αυτή μετατρέπεται σε υποστηρικτική σύσκεψη της επόμενης Συνόδου, δίνοντας έτσι την εντύπωση πως οι Μέρκελ και Σαρκοζί μετατρέπονται σε γραμματέες.

Αναμενόμενη λοιπόν η απειλή υποβάθμισης από τον διεθνή οίκο της ..μισής Ευρώπης αφού πέρα από τη Γαλλία η προειδοποίηση περιλαμβάνει και τις Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Πως αιτιολογεί ο διεθνής οίκος την απειλή του;

'' Ενδεχόμενη νέα ύφεση στην Ευρώπη θα οδηγούσε στην υποβάθμιση κατά μία ή δύο βαθμίδες της Ισπανίας, Ιταλίας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Γαλλίας λόγω της μείωσης των φορολογικών εσόδων και της αύξησης του κόστους ενίσχυσης των τραπεζών'' είναι η αναφορά που δημοσιεύει η Telegraph και που αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως οι αγορές δεν παίζουν, όπως οι Ευρωπαίοι ηγέτες με τις Συνόδους Κορυφής.
 

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *