Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά των «παραβιάσεων των τραπεζών»

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας κατά των “σοβαρών παραβιάσεων των τραπεζών” με το σύνθημα “δεν είναι κρίση, είναι αισχροκέρδεια”. 

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι πήραν μέρος στις πορείες που διοργανώθηκαν στη Μαδρίτη, τη Βαρκελόνη, το Μπιλμπάο, τη Σαραγόσα, τη Σεβίλη και άλλες ισπανικές πόλεις, σύμφωνα με την Ένωση για την Προστασία των Καταθετών Τραπεζών και Ταμιευτηρίων (Adicae).

“Ψηλά τα χέρια, ληστεία!”, φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν με σφυρίχτρες και ταμπούρλα έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ισπανίας και άλλων τραπεζών στη Μαδρίτη.

Το ίδιο σύνθημα ακουγόταν και στη Βαρκελόνη, όπου εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι, πήραν μέρος στις διαδηλώσεις για να καταγγείλουν τα “τοξικά προϊόντα” στα οποία τους συμβούλευσαν να επενδύσουν και εξαιτίας της κρίσης έχασαν τις οικονομίες τους.

“Σας εμπιστευθήκαμε και μας αφήσατε να καταστραφούμε”, έγραφε ένα πανό στην κεφαλή της διαδήλωσης.

Η Adicae καταγγέλει τις “σοβαρές παραβιάσεις των τραπεζών”, οι οποίες μπόρεσαν να διαπραχθούν “χάρη σε μία πολιτική υπερπροστασίας του χρηματοοικονομικού τομέα” και ζητά τη μείωση των “κατώτατων επιτοκίων” που προβλέπονται για πολλά δάνεια και που αναγκάζουν τους δανειολήπτες να πληρώνουν τόκους μεγαλύτερους από αυτούς της σημερινής αγοράς.

Μέσω αυτού του συστήματος, επισημαίνει η Adicae η οποία ζητά να γίνουν μεταρρυθμίσεις, “τέσσερα εκατομμύρια οικογένειες πληρώνουν πέντε δισεκατομμύρια περισσότερα απ΄όσα θα έπρεπε με τις ευλογίες της Τράπεζας της Ισπανίας”.

tvxs.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά των «παραβιάσεων των τραπεζών»”

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.