Ιδού τι σκαρφίζονται για να μην κάνουν τώρα τις εκλογές!

Το PSI μέχρι στιγμής δεν έχει συγκεντρώσει το επιθυμητό ποσοστό 90% για να μην ενεργοποιηθούν τα CACs.

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει δικαίωμα, με βάση την προκήρυξη, να τροποποιήσει την πρόσκληση για το PSI μέχρι τις 5 σήμερα το απόγευμα. Με άλλα λόγια, να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα που θέλουν να δίνεται παράταση στο PSI για την επόμενη εβδομάδα ή και περισσότερο.

Αυτή η απόφαση θα έχει διττό ρόλο: από την μια το PSI θα πάρει παράταση γιατί η συμμετοχή δεν είναι αυτή που πρέπει προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν τα CACs, ενώ θα υλοποιηθεί και μια απαίτηση (κατ’ άλλους φόβος) των ευρωπαίων: να ΜΗΝ γίνουν οι εκλογές αυτή την περίοδο.

Μέχρι τις 5 το απόγευμα θα κριθούν πολλά, καθώς αν δεν δοθεί παράταση, η καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 10η βραδινή της Πέμπτης.

Σε περίπτωση που το PSI δεν θα έχει ολοκληρωθεί, εκλογές δεν μπορούν να γίνουν, αφού θα επικαλεστούν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει πλήρως το έργο της (PSI και υπογραφή δανειακής) και απαιτείται περισσότερος χρόνος.

Ακόμα και αν παραταθεί το PSI για λίγες εβδομάδες, τότε δεν θα μπορέσει να γίνει έγκαιρα και η ανακοίνωση για εκλογές τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου, όπως έχει ανακοινωθεί, αλλά θα πάει για αρκετά αργότερα, καθώς τον Ιούνιο θα έρθει η αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου με νέα μέτρα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι εκλογές και τον Ιούνιο δεν μπορούν να γίνουν.

olympia.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ιδού τι σκαρφίζονται για να μην κάνουν τώρα τις εκλογές!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *